Android Auto kräver inte längre en ny bil eller stereo

'OK Google' Nu aktiverat för Android Auto

android-auto-uppdatering
Android Auto är Googles infotainment-plattform i bilen som utökar Android-upplevelsen till din bil. Det enda sättet det var möjligt att använda Android Auto var att köpa en av de många tredjepartsstereon som hade stöd för denna plattform eller få en ny bil som kom med Android Auto bakad direkt. Google har nu gjort en stor förändring och eliminerat behovet av en ny bil eller stereo för att kunna använda Android Auto.

Android Auto kan nu användas på en kompatibel smartphone. Alla med en enhet som drivs av Android 5.0 Lollipop eller uppåt kommer att kunna använda Android Autos förarvänliga gränssnitt som ger enkel åtkomst till viktiga saker som kommunikation, vägbeskrivning och musik utan att bli distraherad av allt annat som telefonen erbjuder.

När en smartphone är ansluten till en kompatibel Android Auto-bil eller när den placeras i ett bilfäste på instrumentpanelen, ger Android Auto-plattformen åtkomst till appar och tjänster på ett ställe som är distraheringsfritt. Det gör det möjligt för användare att strömma musik från tjänster som Google Play Music, Spotify och Pandora. Det är också möjligt att få vägbeskrivningar som drivs av Google Maps.

Den senaste uppdateringen lägger också till möjligheten att automatiskt starta appen när telefonen är ihopparad med Bluetooth. Stödet för handsfree-röstkommandon kommer också att förbättras under de kommande veckorna. Detta gör det möjligt för förare att kontrollera Android Auto genom att helt enkelt ge ut ”Ok Google” -kommandon medan de är helt fokuserade på vägen framåt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Android Auto. Källa: blog.google