Android Auto lanserades i Japan

Android Auto lanserades i Japan

android-auto-japan-lansering
Google har bara lanserat Android Auto på en handfull marknader just nu och utbyggnaden av dess infotainment-plattform i bilen har gått ganska långsamt. Android-användare i Japan kommer med glädje att få veta idag att Android Auto äntligen har lanserats i deras land. Android Auto är nu omedelbart tillgängligt i Japan och snart kommer bilar från flera tillverkare att ha plattformen bakad så att användarna bara behöver ansluta sina telefoner för att få tillgång till Android Auto.

Google säger att bilar som säljs av tillverkare som Honda, Volkswagen och Audi borde kunna erbjuda Android Auto-integration. Allt som användare behöver göra är att installera Android Auto-appen på sina smartphones och den erkänner nu Japan som ett land som stöds. Det är intressant att notera att Japans största biltillverkare, Toyota, ännu inte har antagit Android Auto i någon av sina bilar.

De som inte har en ny modell från de ovannämnda tillverkarna behöver inte oroa sig. Nissan och Panasonic släpper snart eftermarknadsenheter i Japan som har Android Auto bakat.

De flesta av Googles inbyggda applikationer har stöd för Android Auto, detta inkluderar men är inte begränsat till Maps, Google Play Music och mer. Fler appar som är specifika för Japan kommer säkert att lägga till stöd för Android Auto.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Android Auto och Google.