Android-filmuthyrning kommer att använda Flash

Flash Android

Flash AndroidSom vi alla vet lanserades Googles Android-filmuthyrning igår, men folk undrade vilket format filmerna skulle distribueras i. Tja, svaret – om det inte var uppenbart nog är Adobe Flash. Trots att Google införde HTML5-videor för YouTube förra året och införde OpenM-medieformatet tidigare i år – kommer Google inte att driva ut sin egen filmtjänst i dessa format. Istället kommer Google att hålla fast vid Adobe Flash och H.264 – vad gamla YouTube har använt hela tiden.

Om du undrar varför Google inte driver avancerad teknik istället beror det främst på DRM (digital rights management) skäl. Google nämnde också att hyrorna på Android Market kommer att använda YouTube-spelaren på datorer. När han förklarade om DRM sa Google, ”YouTube äger inte de videor du tittar på – de ägs av deras respektive skapare, som styr hur dessa videor distribueras via YouTube. För YouTube-uthyrning kräver videoägare att vi använder säker streamingteknik, till exempel Flash-plattformens RTMPE-protokoll, för att säkerställa att deras videor inte distribueras. ”

Eftersom Android-enheter inte har några problem att spela Flash kommer det inte att vara ett problem, men det ser ut som att HTML5 och WebM inte är redo att ta över Flash än. Det får dig att ifrågasätta varför Google skulle bry sig om att trycka på ett annat format i första hand om de redan har något som fungerar?

[Image Credit]

Filed in Web. Läs mer om Android, Flash, Google, Filmuthyrning och YouTube.