‘Android VR’ bekräftat, upptäckt på Googles utvecklarwebbplats

'Android VR' bekräftat, upptäckt på Googles utvecklarwebbplats

android vrGoogles virtuella verklighetsinsatser just nu består bara av Google Cardboard, vars design de har licensierat till tredjepartsföretag som erbjuder fler färgglada och snygga varianter. Men det har funnits rykten som tyder på att Google skulle kunna lansera ett fristående headset, och nu verkar dessa rykten ha bekräftats.

Enligt folket på Android Police har de upptäckt i Google Play Developer Console en ny ikon och ord som säger “Android VR” (längst till höger, bredvid Android Auto-ikonen). Detta bekräftar att “Android VR” är verkligt vilket också bekräftar vår tidigare rapport som citerar Engadgets grundare Peter Rojas som ursprungligen avslöjade namnet.

Nu borde vi troligen trampa försiktigt här, för till att börja med är allt vi har ett namn. Med tanke på att Android VR listas bredvid andra plattformar som Android Wear, Android Auto och Android TV, för allt vi vet kommer Android VR bara att existera som en virtual reality-plattform för utvecklare att hjälpa till att utveckla innehåll för Google Cardboard.

Det finns inget, förutom rykten, för att indikera att det är ett fristående headset. I alla fall verkar Google I / O vara ganska VR-fokuserat i år så kanske ett VR-headset finns i korten. Hursomhelst kolla tillbaka med oss ​​under evenemanget för alla officiella detaljer (och sedan några).

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Android, Google och Virtual Reality (VR).