Angry Birds-filmen har slagit rekord

Angry Birds-filmen har slagit rekord

Filmanpassningar av videospel möts vanligtvis med skepsis. När allt kommer omkring vad vi har sett de senaste åren lämnar det verkligen mycket att önska, men det ser ut som att Rovios Angry Birds-film är en av få anpassningar som har brutit sig loss från den stereotypen och i processen har lyckats bryta några poster också.

Medan filmen verkade som en kontant grepp på en krånglig franchise, har den stjärnbelagda rollerna med Jason Sudeikis, Josh Gad och Danny McBride hjälpt till att höja filmen till roliga nivåer, varav några kan du själv se i trailern ovan . Enligt Rovio har filmen hittills lyckats tjäna 43 miljoner dollar och har skjutit direkt till nummer 1 på 37 marknader.

Det har också satt rekord i maj för en original animerad film. Det bör noteras att allt detta uppnåddes trots att filmen ännu inte hade nått större marknader som USA och Kina, och vi kan bara föreställa oss att när den gör det kommer dessa siffror att skjuta upp ytterligare. När allt kommer omkring i Kina har de sin egen temapark Angry Birds, som senast vi kontrollerade inte var officiell (men det var 2011).

Enligt Rovio, “Stark kritisk mottagning och bra mun till mun tändde biljettkontoret på lördag när The Angry Birds Movie visade enorma ökningar från fredag, vilket tyder på en lång och, vågar vi säga det, glad körning för filmen.” Filmen förväntas ta sig till biografer i USA, Kina och Sydkorea den 20 maj.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Angry Birds, Movies och Rovio.