Angry Birds Movie Just Dethrone Captain America Over the Weekend

Angry Birds Movie Just Dethrone Captain America Over the Weekend

angry_birds_movieMed all hype och framgång som Marvel har haft med sina Iron Man-, Captain America- och Avengers-franchiser, hade många förväntat sig att Captain America: Civil War skulle bli en hitfilm, och nog var det, men tyvärr över i USA, filmen lyckades bara hålla kvar sin krona i två veckor.

Det ser ut som om vi har en ny kung i stan och den filmen är ingen annan än Angry Birds-filmen, en film inspirerad av Rovios serie Angry Birds-videospel. Enligt rapporter lyckades Captain America: Civil War att generera 33,1 miljoner dollar i sin tredje vecka i teatrar, vilket är mycket pengar, men Angry Birds lyckades dra sig mycket framåt på 39 miljoner dollar.

Om du blir förvånad, var inte för bara förra veckan rapporterade vi att filmen redan slog rekord över hela världen, och det var innan filmen ens hade öppnat på större marknader som USA och Sydkorea. Vi antar att det till en viss grad egentligen inte förväntade sig mycket av det.

Det verkade trots allt som ett ganska uppenbart cash-grab för en franchise som har funnits under mycket lång tid (7 år sedan den första utgåvan 2009, för de som undrar). I alla fall för dem som undrar vad krångel handlar om, filmen spelas fortfarande på biografer, så kolla in den om du är nyfiken.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Angry Birds and Movies.