Anime-legenden Hayao Miyazaki återvänder från pension för en film

Anime-legenden Hayao Miyazaki återvänder från pension för en film

179971240JS00011_Hayao_Miya
Om du följer anime finns det en stor möjlighet att du vet vem Hayao Miyazaki är. Han är en legend i den japanska animeindustrin och mycket till förfäran för sina fans, han meddelade redan 2013 att han gick i pension. Hans fans kommer nu att vara mycket glada över att höra rapporter om att Miyazaki har sagt att han kommer ut ur pensionen för att göra en sista film.

Japanska medierapporter avslöjar att Miyazaki gjorde detta tillkännagivande på en japansk TV-specialsändning under helgen. Sändningen var mycket passande med titeln Hayao Miyazaki: The Man Who Is Not Done.

Han avslöjade i sändningen att han inte är så nöjd med den 12 minuter långa CG-kortfilmen som han nyligen arbetat med och kallade Kemushi no Boro eller Boro the Caterpillar. Han vill förvandla den till en ordentlig fullängdsfilm istället. Det är oklart om studiocheferna har gett grönt ljus ännu, men specialen visar Miyazaki börjar arbeta med animationen för den här nya filmen.

Kemushi no Boro short skapades faktiskt för Tokyos Ghibli Museum som visar artefakter från Studio Ghibli som grundades av Miyazaki. Han tros ha utvecklat den här berättelsen i över 20 år. Han tillade i specialen att han kanske är 80 år när den här filmen är klar, han är 75 för närvarande, så om studion gör grönt ljus det här projektet kommer hans fans förmodligen att vänta till 2020 för att se sin sista film.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning.