Anker-problem återkallas för sina USB-C-kablar

Anker-problem återkallas för sina USB-C-kablar

Det säger sig självklart att USB-C är den standard vi kan förvänta oss i framtiden när det gäller enhetsanslutning. Hittills har vi sett att många Android-OEM-enheter antar funktionen, och vi ser också bärbara datortillverkare anta USB-C-portar, men problemet är inte så mycket antagandet, utan skapandet av USB-C-kablar.

Tidigare har vi täckt hur det finns några USB-C-kablar som inte är 100% kompatibla med standarden, vilket kan vara ganska farligt, och nu ser det ut som att Anker ger ut en återkallelse på sina USB-C-kablar på grund av dess osäker natur. Problemet beror tydligen på Ankers USB-C-kablar som kan “komma ihåg” spänningen från tidigare enheter.

Vad detta betyder är att om du använde USB-C för att ladda en bärbar dator, som uppenbarligen behöver mer ström än en smartphone, och du skulle koppla bort den och sedan ansluta den till din smartphone, kommer det att ge din smartphone alldeles för mycket ström vilket i sin tur kan steka det, orsaka batteriexplosion eller starta eld.

Med detta sagt är inte alla Ankers kablar dåliga och bara en viss modell påverkas. Enligt Anker, ”Vi erbjuder alla våra PowerLine USB-C A8185011-användare en fullständig återbetalning. Dessutom vill vi erbjuda en kostnadsfri Anker PowerLine USB-C-kabel till berörda kunder när vi har förbättrat Anker PowerLine USB-C A8185011. ” Under tiden kan du kolla in demonstrationen av USB-C-kabeln i videon ovan med tillstånd av forskaren Nathan K.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Anker och säkerhet.