Ansökan om ansiktsigenkänning påstår sig kunna identifiera terrorister

Ansökan om ansiktsigenkänning påstår sig kunna identifiera terrorister

faceptionAnsiktsigenkänningsteknologi används för närvarande i vår vardag, till exempel när vi laddar upp foton till sociala medier som Facebook där det sedan kommer att föreslå att du märker vänner baserat på vem programvaran upptäcker finns på bilderna. Ansiktsigenkänning har dock avancerat så att det kan identifiera vilken typ av person du är?

Enligt en israelisk start som heter Faception hävdar de att de har utvecklat en mjukvara som kan identifiera vilken typ av person du är. Till exempel i ett av deras tester lyckades programvaran exakt identifiera 9 av de 11 angriparna som var inblandade i de senaste attackerna mot Paris. Detta baseras på en inmatning av exempelbilder från människor från olika samhällsskikt.

De genomförde också ett test där programvaran skannade en stor databas med foton för att försöka söka efter 27 pokerspelare, där den exakt hittade 25 av dem. Det identifierades också fyra av de sju spelarna som tog sig till finalbordet i en pokerturnering. Hur detta fungerar är att företaget fäster ”klassificerare” till grupper, som är en uppsättning ansiktsdrag som överensstämmer med vissa typer av personlighetsdrag.

Enligt företaget, “Vi kodar ansiktsutseenden i patenterade bildbeskrivare och tränar avancerade maskininlärningsalgoritmer för att förutsäga personliga egenskaper, funktioner och onlinebeteenden.” Det är en intressant idé, även om vi måste undra om detta kan leda till anklagelser om stereotyp.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar.