Apple accepterar nu WeChat Pay i Kina

95% Of Chinese Users Would Give Up Their iPhone Rather Than Lose WeChat

Så mycket som vi är säkra på att företag som Apple och Google gärna vill tillämpa sina egna regler när det gäller att använda sina appar och tjänster, ibland måste vissa eftergifter göras för att de ska kunna verka i vissa länder, eller om de hoppas att vädja till den lokala marknaden.

Över i Kina verkar det som om Apple verkligen gör en sådan eftergift eftersom de har börjat tillåta användare i Kina att använda WeChat Pay som betalningsmetod när det gäller köp i App Store och även för Apple Music-prenumeration. Detta innebär att användare i Kina som kanske inte föredrar att använda Apple Pay nu har ett alternativ till sin betalningsmetod.

I ett uttalande till China Money Network citerades Cupertino-företaget: ”Vi är glada att kunna erbjuda användare på det kinesiska fastlandet WeChat Pay för deras favoritapp eller Apple Music-produkter. Vi fortsätter att vara dedikerade till att tillhandahålla flera enkla och praktiska betalningsmetoder för kunder inom Apples ekosystem. ”

Som det står är WeChat en av de mer populära meddelandeprogrammen som används i Kina och delar av Asien. Appen är mer än bara en budbärare, eftersom den har gjort det möjligt för användare att göra alla typer av aktiviteter som att boka läkartider, köpa fastigheter, begära andliga tjänster, ta upp personliga lån och så vidare, så det är förståeligt att genom att tillåta WeChat Pay ska användas som ett alternativ, Apple hoppas kunna uppmuntra fler kinesiska användare till sin plattform.

Arkiverad i Apple> Mobiltelefoner. Läs mer om Apple Pay, Apps, China och Wechat.