Apple avbryter $ 0,99 TV-uthyrningsalternativ

Apple avbryter $ 0,99 TV-uthyrningsalternativ

Har någon lagt märke till under helgen att Apple har tagit bort sitt TV-hyra-alternativ på 0,99 USD? Ja herr, det stämmer – just denna funktionalitet har försvunnit från jordens yta, mer specifikt från Apple TV: s gränssnitt och iTunes Store. Naturligtvis betyder det inte att du fortfarande inte kan köpa enskilda avsnitt i en serie, och filmuthyrning kommer fortfarande att kosta samma, så du behöver inte ta ut den lådan med Kleenex ännu.

Bortsett från det har det också upptäckts att supportdokument som är relevanta för iTunes-uthyrning avlägsnades också, även om man fortfarande kan hitta cachade versioner om du är en Internet-kille som vet hur man gräver sig.

Vissa kanske tror att detta är ett mindre ortodoxt sätt för Apple-hantering av TV-uthyrning, där deras fokus på musik över olika enheter och appdelning med iCloud kommer att överföras, medan uthyrning så småningom kan förvandlas till att dyka upp i en ny form, och kanske en ny prispunkt så att säga.

Det finns också visdom att inte diskontera faktorer som montering av studiostridigheter som tvingade Apple att göra sig av med uthyrningstjänsten, eftersom många av de stora studiorna inte hade mycket respekt för den låga prislappen i samband med uthyrning av iTunes-avsnitt. Vad tror du?

Filed in Apple> Photo-Video. Läs mer om Apple Inc.