Apple avvisar Valves Steam Link Streaming-app

Valves Steam Link-app är nu tillgänglig för iPhone, iPad, Apple TV

För ett par veckor sedan meddelade Valve att de skulle lansera Steam Link-mobilappen. Vad den här appen skulle göra är att låta PC-spelare strömma spel från sin dator till sina mobila enheter, vilket låter som ett fantastiskt sätt att spela om du hellre inte vill sitta framför din dator hela dagen.

Appen lanserades senare på Android i beta-form och en iOS-release förväntades också. Tyvärr kommer det inte att hända, åtminstone för tillfället, för i en rapport från CNET verkar det som om Apple har avvisat appen från deras App Store, med hänvisning till ”Affärer står i konflikt med riktlinjer för appar som påstås inte ha genomförts av den ursprungliga granskningsteamet.”

Valve har sedan dess släppt ett uttalande som lyder: ”Måndagen den 7 maj godkände Apple Steam Link-appen för release. På Weds den 9 maj släppte Valve nyheter om appen. Följande morgon återkallade Apple sitt godkännande med hänvisning till affärskonflikter med app-riktlinjer som enligt uppgift inte hade uppnåtts av det ursprungliga granskningsteamet. Valve överklagade och förklarade Steam Link-appen fungerar helt enkelt som ett LAN-baserat fjärrskrivbord som liknar många fjärrskrivbordsapplikationer som redan finns i App Store. I slutändan nekades det överklagandet och lämnade Steam Link-appen för iOS blockerad från release. ”

Apples avslag är lite vagt och den exakta orsaken till avvisningen är oklar. Det här är dock inte första gången en app avvisas eller tas bort från App Store av vaga skäl, och det är en av anledningarna till att vissa utvecklare har samlats för att bilda en fackförening för att få Apple att förbättra sin App Store. Under alla omständigheter verkar det som om Apple och Valve inte kan komma överens om något, det verkar som om det inte går att åka Steam Link på iOS-enheter för tillfället.

Sparad i Apple> Allmänt. Läs mer om appar, iOS, Steam (Valve) och Valve.