Apple enligt uppgift ‘Inte intresserad’ av Time Warner-förvärv

Comcast Reportedly Gives Up On Time Warner Acquisition

tidsvarningskabel
Det har ryktats de senaste åren att Apple är intresserad av att förvärva Time Warner. Företaget har aldrig lagt något formellt bud och chansen att göra ett nu verkar ganska tunt med tanke på att AT&T har gått med på att förvärva Time Warner för 84,5 miljarder dollar. Nya rapporter föreslog att en stor investeringsbank tvingade Apple att överväga att lägga ett bud, men det senaste från gatan är att Apple inte är intresserad av att förvärva Time Warner.

Bara för att AT&T har meddelat att man har gått med på att förvärva Time Warner för 85,4 miljarder dollar betyder inte att affären är klar. Det kommer att ta månader innan myndighetsgodkännanden går igenom och tills bläcket är torrt kan alla andra företag lämna ett konkurrerande bud och Time Warner som ett börsnoterat företag har en skyldighet gentemot sina aktieägare att överväga konkurrerande bud.

Enligt den senaste rapporten är Apple nu intresserad av att förvärva Time Warner vid denna tidpunkt. Möjligheten utesluts inte helt, men Apple sägs inte vara intresserad av att göra ett konkurrerande bud just nu.

Det kan ta upp till ett år för den här affären mellan AT&T och Time Warner att gå igenom så Apple har gott om tid för att ompröva och lägga ett bud. Huruvida det kommer att göra det är en helt annan sak. Apple antydde nyligen att det är öppet för att göra strategiska förvärv av vilken storlek som helst och det har verkligen pengar på sina händer för att förbättra de 85,4 miljarder dollar som AT&T erbjuder.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AT&T och Time Warner. Källa: cnbc