Apple förväntas tillkännage första nedgången i årliga intäkter sedan 2001

Apple ryktas för att påbörja AR-glasproduktion i år

Apple-sign-logo110712125041Under många år har Apple varit ett till stor del lönsamt företag med intäkter som verkar öka på årsbasis. Men som ordspråket säger måste vad som går upp komma ner, och det verkar som om Apple i morgon förväntas för första gången sedan 2001 meddela en nedgång i årliga intäkter.

Innan detta, tidigare i år, meddelade Apple för första gången en nedgång i iPhone-försäljningen, även om det inte är så mycket att produkten är skyldig, utan snarare mättnaden och mognaden på smarttelefonmarknaden, särskilt när man står inför hotet. av billigare alternativ från kinesiska tillverkare som Xiaomi, Oppo och Huawei, för att bara nämna några.

Enligt VentureBeat förväntas det att Apple kommer att avslöja 215,6 miljarder dollar i årliga intäkter, vilket skulle vara en minskning på drygt 18 miljarder dollar jämfört med räkenskapsåret 2015 där Apple rapporterade 233,72 miljarder dollar i årliga intäkter. Detta gör i stort sett ett slut på den sträcka som Apple har haft sedan 2001.

Det är möjligt att kanske iPhone 7-försäljningen kommer att överraska oss alla och faktiskt ser Apple växa i årliga intäkter, men VentureBeat räknar med att det verkar osannolikt. Även om försäljningen är bättre än väntat verkar det osannolikt att det räcker för att kompensera för 18 miljarder dollar. I vilket fall som helst stavar detta knappast slutet på Apple eftersom företag går igenom cykler av upp och ner, så här hoppas vi att de nya MacBooks och 2017: s förnyade iPhone kommer att se företaget rapportera bättre siffror för nästa år.

Sparad i Apple> Allmänt. Läs mer om iMac, iPad, iPhone, Mac Pro och Macbook.