Apple håller ett öga på AT & T / Time Warner Talks

Apple går med på att betala $ 113 miljoner förlikning över 'Batterygate'

apple_logoHäromdagen rapporterade vi att operatören AT&T hade samtal med Time Warner angående en möjlig fusion. Samtalen sägs fortfarande vara i ett tidigt skede eftersom inget formellt har beslutats och inga finansiella rådgivare har anställts ännu. Enligt en rapport från The Wall Street Journal kan Time Warner dock ha ett konkurrerande bud.

Rapporten hävdar att Apple faktiskt håller koll på samtalen mellan båda företagen. Tydligen före AT & Ts samtal med Time Warner hade Apple uppenbarligen varit i samtal med företaget själva om ett eventuellt fusion / förvärv också. Rapporten hävdar dock att samtalen inte gick längre än det inledande skedet, även om den här rapporten verkar tyda på att Apple kan vara intresserad av att se över den igen.

Vad skulle Apple göra med Time Warner om de skulle förvärva dem? Chansen är stor att detta inte har något att göra med teknik, utan snarare kan det hjälpa Apple att främja sina TV-planer. Apple hade tidigare ryktats vara i samtal med tv-nätverk, men hittills har för det mesta en hel del av deras samtal gått igenom.

Att förvärva företaget som äger populära varumärken som HBO, CNN och Warner Bros. skulle utan tvekan vara en stor välsignelse för Apple vad gäller innehåll. Med detta sagt om Apple bestämmer sig för att gå in och försöka överträffa AT&T återstår att se, men tills dess ser transportören ut som om de potentiellt kan vara föregångaren.

Sparad i Apple> Allmänt> Rykten. Läs mer om AT&T.