Apple iCloud avslöjade äntligen

iCloud logo

iCloud-logotypEfter månader av spekulationer och rykten har Apple äntligen presenterat iCloud för världen. Touted som en ersättning för MobileMe, iCloud är utformad för att göra livet enkelt för användare att hålla alla sina enheter synkroniserade. Vare sig det är deras iPhone-, iPad- eller Mac-dator – iCloud gör det enkelt att dela filer mellan alla dina enheter. En ändring till en enhet kommer också att återspeglas nästan direkt på dina andra enheter. Steve Jobs gick på scenen och gav en detaljerad förklaring av iCloud på WWDC.

Kontakter, kalender och e-post: tjänster från MobileMe har byggts om och skrivits om för att fungera sömlöst med iCloud. Användare kan till och med dela kalendrar med vänner och familj, med annonsfri push-post på me.com. Din inkorg och brevlådor hålls uppdaterade på alla dina iOS-enheter och datorer. Oroa dig aldrig för att ha en föråldrad kontaktlista igen.

App Store och iBookstore: vilken app eller bok som helst som du laddar ner från butikerna kommer att vara tillgänglig på någon av dina anslutna enheter utan extra kostnader (upp till 10 enheter).

iCloud Backup: dina enheter säkerhetskopieras dagligen till molnet när du är ansluten till WiFi och laddar dina enheter. Säkerhetskopiorna inkluderar köpt musik, appar, böcker, foton, videor, enhetsinställningar och appdata. Så om du någonsin får en ny enhet, matar du bara in dina Apple ID-data, så återställer iCloud din nya enhet.

iCloud-lagring: dokument som skapats på dina iOS-enheter kan lagras på iCloud Storage-tjänsten och skickas automatiskt till dina andra iOS-enheter också. Användare får 5 GB gratis, med alternativ för att köpa ytterligare lagring. 5 GB är inte mycket, men när du tar hänsyn till att musik, appar och böcker som köps från Apple inte tar upp något lagringsutrymme (det är redan online för dig att få), har du 5 GB för att lagra dokument som inte kan köpas någon annanstans.

fotoflöde: när du tar bilder med dina iOS-enheter laddas de automatiskt upp till molnet och skjuts till dina andra enheter eller till och med dina vänners enheter. Endast de sista 1000 bilderna kommer att lagras på dina iOS-enheter (eftersom de har begränsat utrymme) men Mac-datorer och datorer kommer att spara alla foton från Photo Stream eftersom de har mer utrymme för lagring. Bilderna stannar dock bara i molnet i 30 dagar, men det borde vara tillräckligt med tid för dig att få en internetanslutning för att ladda ner dem.

iTunes i molnet: tidigare köpt musik kan nu laddas ner till alla dina iOS-enheter utan extra kostnad, och det kommer också nyinköpt musik att göra. Om du har musik som inte köptes via iTunes kan du också använda Apples iTunes Match-tjänst för att ersätta din musik med en AAC DRM-fri 256kbps-version om de kan hitta en matchning i iTunes Store. Det innebär att säkerhetskopiering av hela musiksamlingen kommer att ta minuter eller timmar istället för veckor. Denna tjänst tillkommer dock en årlig avgift på 24,99 USD. ITunes i betaversionen av Cloud släpps idag.

Hela iCloud-tjänsten kommer att släppas senare i år, och det bästa är att den mestadels kommer att vara gratis och annonsfri samtidigt. Människor besvikna över MobileMe borde glädja sig över detta nya erbjudande från Apple. ITunes i Cloud-musiktjänsten är definitivt ett steg uppåt än nuvarande molnmusikerbjudanden just nu och har potential att göra mycket bra. Låt oss se hur Apples konkurrenter reagerar på iTunes i iCloud.

Arkiverad i Apple> Webb. Läs mer om Apple Inc, Cloud, Icloud, iOS, iTunes, Storage och Wwdc.