Apple stämde över iCloud-namnet

iCloud Communications logo

iCloud Communications-logotypMedan Apple har varit upptagen med att stämma Amazon för användningen av “Appstore” i sitt namn, ser det ut som att Apple nu är de som mottar slutet av en rättegång om ett namn. Ett företag från Phoenix, Arizona har just lämnat in ett klagomål mot Cupertino-företaget som använde namnet “iCloud” för sin nyligen avtäckta molntjänst som visades upp förra veckan på WWDC.

iCloud Communications LLC sa i sin ansökan att de har tillhandahållit molntjänster sedan 2005 – långt innan den första iPhone till och med släpptes. Vad som är intressant med stämningen är att iCloud tillhandahåller en tjänst som liknar iCloud Communications. Här är ett stycke från klagomålet:

De varor och tjänster som Apple avser att använda märket “iCloud” är identiska med eller nära besläktade med de varor och tjänster som erbjuds av iCloud Communications under iCloud Marks sedan dess bildades 2005. Men på grund av världsomspännande media täckning som genereras av Apples tillkännagivande av sina “iCloud” -tjänster och den efterföljande mättnadskampanjen som bedrivs av Apple, media och allmänheten har snabbt kommit att associera märket “iCloud” med Apple snarare än iCloud Communications.

iCloud Communications vill att Apple ska sluta använda namnet iCloud och bli av med “alla etiketter, skyltar, tryck, insignier, brevpapper, broschyrer, visitkort, fakturor och annat skrivet eller inspelat material”. Men med Apple som äger 12 av de 13 registrerade varumärkena runt iCloud och namnet iCloud praktiskt taget oerhört innan Apple använde namnet, är det svårt att se att det faller till förmån för kärandena.

Arkiverad i Apple> Webb. Läs mer om Apple Inc, Icloud och Lawsuit.