Apple vet om ‘Display Stripes Issue’ som påverkar vissa Watch Series 3-modeller

Apple vet om 'Display Stripes Issue' som påverkar vissa Watch Series 3-modeller

Om du ser en rad synliga skärmar på din Apple Watch Series 3 GPS-modell är du inte ensam. Apple har erkänt ett problem med GPS-modellen för den senaste Apple Watch, som får ränder att visas på sidan av skärmen. Ränderna syns tydligt när skärmen är avstängd på berörda modeller.

Apple har utfärdat ett internt memo till sin reparatör och auktoriserade tredjepartsreparationspartners, så att de får veta om problemet med enheten. Intressant nog har Cellular Series 3-modellen inte listats i anteckningen, vilket tyder på att den har förblivit opåverkad av skärmremsan.

Även om Apple meddelar sin personal om problemet betyder det inte att det är ett vanligt problem. Vi har faktiskt ännu inte sett någon från allmänheten som nämner denna fråga. Som noterats av 9to5Mac, Apple har instruerat sin personal vad de ska berätta för kunden om de upplever ränderproblemet. De kan kontrollera problemet hemma innan de tar med sig enheten till en Apple Store för reparationer.

Enligt notatet kan användarna kontrollera om deras enhet påverkas av displayremsor eller inte genom att gnugga fingret längs skärmen när den är avstängd. När de gör det och utsmetning visas på skärmen med ränder som syns, betyder det att klockan påverkas. Personalen kan också be kunden att skapa fukt eller dimma på skärmen genom att andas på den och inspektera igen för att se om problemet uppstår.

Just nu utför Apple inte reparationer på berörda serie 3-modeller. Så om användare kommer fram med denna fråga, kommer de helt enkelt att ge en ersättningsenhet till dem.