Apples Peer-to-Peer-betalningstjänst kan komma till Europa

Apple slog med patentintrång över Apple Pay

På WWDC 2017 tidigare i år tillkännagav Apple iOS 11 som uppenbarligen kommer att medföra vissa förändringar på plattformen. En av dessa ändringar görs i Apple Pay där Apple introducerar en peer-to-peer-betalningstjänst som gör det möjligt för användare att överföra pengar till varandra.

Innan detta användes Apple Pay till stor del för att göra betalningar för köp hos återförsäljare, men med P2P-support kommer användare snart att kunna göra betalningar till varandra. Funktionen tillkännagavs dock ursprungligen för USA, men det verkar som om den skulle kunna expandera till Europa ganska snart tack vare ett nyligen registrerat varumärke som antyder en lansering i Europa.

Ansökan gjordes med EU: s börsintroduktion för en tjänst som heter “Apple Pay Cash”. Detaljerna är oklara men detta har helt klart att göra med P2P-betaltjänsten som Apple meddelade tidigare i år. För de som hör om detta för första gången, hur det fungerar är att pengar skickas till användarens Wallet-app där de sedan kan lösas in för Apple Pay-köp eller skickas till användarens bankkonto.

Apple Pay för Europa är nu tillgängligt i Storbritannien, Irland, Frankrike, Spanien, Italien och Schweiz, så det är vettigt att Apple Pay Cash också skulle starta i regionen. Vi förväntar oss att mer information kommer att avslöjas snart, möjligen under Apples iPhone-evenemang den 12 september, så kom tillbaka för att få mer uppdateringar.

Arkiverad i Apple> Mobiltelefoner. Läs mer om Apple Pay, iOS och Ios 11.