Apples Siri hjälper till att rädda sjuka tonåringar under orkanen Harvey

Test visar att Apple har gjort förbättringar av Siri sedan 2017

Visst, Siri kan vara ett bra verktyg som hjälper dig att ställa in kalenderpåminnelser, svara på textmeddelanden, kontrollera musikuppspelning, och medan vi inte är säkra på om det var Apples avsikt, men det verkar som att Siri också kan användas för att rädda liv, eller åtminstone är det som verkar vara det vi har hört talas om under de senaste åren, där Siri har rapporterats ha hjälpt till att rädda liv.

Faktum är att den senaste förekomsten av att Siri räddade ett liv var under orkanen Harvey, där en sjuk tonåring lyckades räddas och räddade sitt liv tack vare användningen av Siri. Tonåringen i fråga, 14-åriga Tyler Frank, lider av sigdcellanemi, där översvämningsvattnet och den totala chocken från händelserna inte hjälpte. Franks familj försökte ringa 911 men kunde inte komma igenom, men de lyckades få lite hjälp genom att använda Siri för att ringa till kustbevakningen.

Det första samtalet, som gjordes den 27 augusti, såg den första räddningshelikoptern anlända den 28 augusti där kustbevakningen sedan informerade familjen om att endast äldre togs vid den tiden. Frank ringde sedan ett nytt samtal till kustbevakningen med Siri igen, där hon i slutändan räddades den 29 augusti.

Tack och lov kom Frank igenom och släpptes från Texas Children’s Hospital den 1 september.

Sparad i Apple> Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om iOS och Siri.