Apples VD bekräftar att de investerar i Augmented Reality Tech

tim_cook

tim_cookNär det gäller modern teknik som virtuell och förstärkt verklighet har vi inte sett så mycket från Apple. Detta är kontra Apples konkurrens från sådana som Google, Samsung, LG och Microsoft, som alla har investerat i endera tekniken (eller i vissa fall båda). Apples VD sa dock nyligen till investerare att AR är en teknik som företaget investerar i.

Tim Cooks svar var på en fråga om Niantic Labs Pokémon GO-spel som använder AR-teknik. Enligt Cook kan AR vara riktigt bra. ”Vi har varit och fortsätter att investera mycket i detta. Vi är höga på AR på lång sikt och vi tycker att det finns fantastiska saker för kunderna och en stor kommersiell möjlighet. ”

Det är inte förvånande att Cook inte dyker in i detaljer om vilken typ av investeringar de gjorde eller hur de kan tillämpas på framtida Apple-produkter eller tjänster. Men tidigare har vi sett patentansökningar och även hört rapporter från analytiker som tror att Cupertino-företaget kan arbeta med virtuell och förstärkt verklighetsteknik i år.

Faktum är att vi senast förvärvade Apple AR-företaget Metaio, så vi vet att det finns ett visst intresse, men som vi sa är det fortfarande ett mysterium hur detta intresse kommer att manifestera sig i Apples produkter.

Arkiverad i Apple> Allmänt. Läs mer om Augmented Reality (AR).