Asteroid döpt efter Freddie Mercury

Asteroid döpt efter Freddie Mercury

Många kommer att på allvar bedöma din musiksmak om du frågar dem vem Freddie Mercury är. Den ökända musikpersonligheten skulle ha varit 70 år idag om han inte hade gått bort för alla dessa år sedan och för att fira hans 70-årsdag har en asteroid fått sitt namn efter den avlidne drottningens sångare. Asteroiden har fått sitt namn efter honom för att hedra ”Freddies enastående inflytande i världen.”

Detta verkar verkligen vara en lämplig metod för att hedra en av de bästa artisterna som musikindustrin någonsin har sett.

Tillkännagivandet kom på YouTube i form av en kort video publicerad av drottningsgitarristen Brian May. Han meddelade att asteroiden formellt känd som Asteroid 17473 nu kommer att kallas Asteroid 17473 Freddiemercury.

Ett intyg om antagande har utfärdats av International Astronomical Union och Minor Planet Center som detta är så officiellt som det blir. Asteroiden som har fått sitt namn efter Freddie Mercury upptäcktes 1991.

Den ligger i huvudasteroidbältet som kontinuerligt kretsar kring Mars och Jupiter. Den är ungefär två mil bred och reflekterar bara nästan 30 procent av ljuset som faller på den. Du behöver ett riktigt kraftfullt teleskop för att ta en topp vid asteroidbältet från jorden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Space.