Att använda en VPN i Förenade Arabemiraten kan hamna i fängelse

New York City’s Subways Now All Have WiFi

höghastighetsinternetDet finns många människor där ute som använder VPN: er inte av skumma skäl, utan av enkla och oskyldiga skäl, som kanske för att komma åt webbplatser som blockeras av regeringen, eller åtkomst till innehåll som kan vara geografiskt begränsat, och så vidare. Men det verkar som om i Förenade Arabemiraten (UAE), att använda en VPN kan hamna i fängelse och få en kraftig böter.

Enligt ett kungligt uttalande från UAE: s president har de gjort några ändringar i lagen som nu lyder: ”Den som använder en bedräglig datornätverksprotokolladress (IP-adress) genom att använda en falsk adress eller en tredje parts adress på något annat sätt i syfte att begå ett brott eller förhindra upptäckten, ska straffas med tillfälligt fängelse och böter på inte mindre än 500 000 DHS och högst 2 000 000 DHS, eller någon av dessa två påföljder. ”

Om du undrar, motsvarar det ungefär $ 136,130 och $ 544,521 efter konvertering, vilket uppenbarligen är några ganska styva och hårda straff. Så om du har planer på att besöka Förenade Arabemiraten för affärer eller nöjen och vanligtvis har litat på VPN, kanske det är en bra idé att inaktivera dem under din vistelse i landet, så att du inte hamnar i fängelse eller slår med ett mycket, mycket dyrt bra.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal, Privacy, Security och VPN.