Att inte vara dig själv på Facebook kan påverka din mentala hälsa

Elon Musk vill sätta in datorer i våra hjärnor

hjärnvågorMed tanke på att det är enkelt att skapa ett nytt konto med ett nytt namn och ett nytt foto, är det frestande att försöka uppfinna dig själv online till någon annan än den du är i verkliga livet, men det kan tydligen inte vara en så bra idé . Moraliska konsekvenser åt sidan, det verkar som att inte vara dig själv på sociala medieplattformar som Facebook kan påverka din mentala hälsa.

Detta är enligt en studie utförd av Rachel Grieve och Jarrah Watkinson från University of Tasmania i Australien. I sin studie, som bestod av 146 deltagare, fick de deltagarna genomföra en personlighetsbedömning som sig själva och en annan gång som den person de försöker representera på Facebook.

Baserat på deras resultat verkar det som om människor som agerar annorlunda på Facebook än deras verkliga liv upptäcktes vara mer deprimerade, oroliga och stressade jämfört med personer vars Facebook-profiler var närmare vem de är och hur de agerar i verkligheten -liv. Man fann också att den förra gruppen tenderade att vara mer uppmärksamhetssökande än andra.

Så vad betyder detta? I grund och botten var du bara dig själv, och även om ditt “andra” jag kan komma över mer tilltalande, åtminstone vad gäller att vara på Facebook, kommer det förmodligen inte att göra dig några tjänster i verkliga livet. Under tiden om du är intresserad kan du kolla in studien här.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook, hälsa och studier.