AT&T Pantech Duo Review

AT&T Pantech Duo Review

AT&T Pantech Duo Review

Ett vanligt klagomål som QWERTY-telefonanvändare har är att det är svårt att ringa ett enkelt nummer med ett qwerty-tangentbord (jämfört med att söka efter en kontakt efter namn), särskilt när man kör (ska man göra det?). Pantech tror att kunder inte behöver välja mellan en ”normal” numerisk knappsats och ett stort QWERTY-tangentbord, det är därför det har inkluderat båda i Duo, en design som inte är unik men sällsynt. Vi har testat Pantech Duo för att se om det verkligen är det bästa av två världar.

Testvillkor
Det är viktigt att du känner till våra testförhållanden, så att du kan ta reda på hur mycket av vår erfarenhet som kan översättas med dina egna: Telefonen har använts i flera dagar med push-e-post (24/7), måttlig surfning och lite röstanvändning (<20 min / dag).

Fysisk design
I din hand känns Pantech Duo som en Nokia N80 eller N95, den känns tjockare än vad den egentligen är, men tangentborden måste gå någonstans … När vi talar om tangentbord är de båda lätta att glida in och ut, även med en hand. Glidmekanismen känns solid, men inte lika solid som i-Mate 9502, som är tyngre. Det är dock tillräckligt bra, så nevermind. Ta en titt på fotogalleriet för att se hur Pantech Duo ser ut.

Grundläggande telefonfunktioner
Att vara en smartphone är en bra sak, men bara om det gör de grundläggande sakerna bra, som uppringning, röstsamtal och sms. Lyckligtvis fungerar alla dessa funktioner bra: ljudkvaliteten är mycket anständig och att ringa ett normalt nummer med knappsatsen är väldigt enkelt, precis som på en vanlig telefon, tack vare det dubbla tangentbordet. När jag letar efter en kontakt med namn tenderar jag att trycka på QWERTY-tangentbordet och skriva de första bokstäverna i en kontakt, men man kan också öppna applikationen Kontakter och bläddra upp och ner, men det är irriterande om det finns många poster.

Smartphone-funktioner
Nu när vi har täckt de grundläggande sakerna, vad sägs om de mer intressanta / produktiva funktionerna? Kärnan i en WM6-smartphone finns pocket office, särskilt Outlook, Kontakter och Kalender-applikationer. Synkronisering av denna information är den vanligaste anledningen till att få en smartphone. Du kan antingen synkronisera via USB eller ännu bättre: via en värdutbytesserver via en trådlös anslutning i mobilnätet (3G här). Den senare kommer att ge dig riktig Push-e-post (e-postmeddelandena kommer i realtid), till en lägre kostnad än en BlackBerry-lösning.

Konstigt nog har många människor som jag känner aldrig hört talas om Hosted Exchange. Det är som webbhotell, men för din Exchange-e-post (duh) – Det är så mycket bättre än pop- eller imap-e-post. För mindre än $ 10 per månad kan du få ett multi-gigabyte-konto. Det bästa Exchange-värd som jag hittills har använt är Sherweb (Deras support är lite långsam, men de svarar på e-post och är kunniga. Telefonen är ofta upptagen, men jag ringde bara en gång under installationen).

För detta test användes en Hosted Exchange och det fungerade som en charm. E-postmeddelanden anländer till Pantech Duo ungefär en halv minut innan de gör det på min stationära dator.

Qwerty-tangentbordet ger ett bekvämt grepp (med båda händerna), men det har den vanliga nackdelen för ett sådant “brett” tangentbord: det är lite för brett (åtminstone för mig), tangenterna är för korta och slutligen nycklarna är platta. Att skriva på det var mycket långsammare än på en Treo eller på Blackjack. Beviljas, jag har använt den bara i några dagar, men erfarenheten har lärt mig att det sällan blir mycket bättre. Även med dessa brister är ett QWERTY-tangentbord fortfarande mycket snabbare än att använda det numeriska tangentbordet. Hur som helst, om du inte är säker på vad du vill, bör du alltid gå till en butik och prova enheten genom att skriva ett meddelande i anteckningsapplikationen.

3G-anslutning
På kontoret har vi inte ett optimalt GSM-mottagande, så det är bäst att jag inte riktmärker bandbredden just nu, men från en verklig användning (i San Francisco) skulle jag säga att det känns lika snabbt som Samsung Blackjack, så jag förväntar mig inte en stor överraskning (bra eller dålig) från de faktiska mätningarna.

Batteri-liv
Under vårt test var batteriets livslängd 28 timmar, från “full laddning” till “avstängning” (se vår “Testvillkor” där uppe). Om du är nyfiken är batteriet 1320 mAh.

Slutsats
Pantech Duo är en intressant enhet som hanterar bristen på numeriska knappar på QWERTY-smarttelefoner, men det är inte det “bästa av två världar”. För att smyga in ett numeriskt tangentbord måste Pantech göra QWERTY-tangentbordet platt, vilket gör det inte lika effektivt som en klassisk QWERTY-smartphone som Blackjack, Treo 750 eller Motorola Q9. Duo är för användare som vill få en numerisk knappsats som känns som en “vanlig” telefon, men samtidigt njuta av fördelarna med ett QWERTY-tangentbord för mild textning. Tunga texter bör gå för en klassisk QWERTY-telefon.

AT&T Pantech Duo produktsida

Jämförbara telefoner
(i ordning efter önskemål)
i-mate 9502 (recension)
Samsung BlackJack (recension)
Motorola Q9 lanseras med AT (nyheter)

Pantech Duo Specifikationer

Windows Mobile® 6.0 med Direct Push Dual-reglage knappar – Standard och QWERTY 1,3 megapixelkamera med 4x zoom Bluetooth® Wireless med A2DP Redigera Microsoft® Word- eller Excel-filer och visa PowerPoint-filer AT&T Music, Billboard, Music ID, XM, Napster, Yahoo • Mobilvideokompatibel – Få nyheter, sport och video Microsoft® Office Outlook® Mobile och XpressMail-kompatibla snabbmeddelanden med AOL®, Yahoo! ® och Windows Live® Quad-band GPRS / EDGE med dubbla band UMTS / HSDPA Internet Explorer Mobile för att surfa på Internet Windows Media® Player 10 Mobile MicroSD (TM) -minne expanderar upp till 2 GB Simultan röst- och datafunktioner Text-, bild- och videomeddelanden Simultan röst- och datafunktioner Kommunikationshanteraren 6.5 supoort 5-vägs navigeringsknapp Högtalartelefon

Filed in Cellphones> Recensioner. Läs mer om hands-on.