AT&T tillkännager $ 85,4 miljarder förvärv av Time Warner

AT&T Tower

AT&T Tower
Det rapporterades tidigare denna vecka att AT&T var i avancerade samtal för att köpa mediekonglomeratet Time Warner och nu har företaget officiellt meddelat sitt bud. AT&T har lagt ett anskaffningsbud på 85,4 miljarder dollar för Time Warner och om det inte finns ett konkurrerande bud och som hindrar några regleringshinder, finns det en god chans att den här affären går igenom.

Telekommunikationskontoret AT&T gick med på lördag att förvärva Time Warner för 85,4 miljarder dollar. Om du inte har hört talas om Time Warner förut är det ägaren till några andra fastigheter du måste ha hört talas om, fastigheter som CNN och HBO. AT&T och Time Warner skickade ut uttalanden till media som bekräftade att båda deras styrelser enhälligt har godkänt den här affären.

AT&T har erbjudit $ 107,50 per aktie i kontanter och aktier som vederlag för denna affär, erbjudandet representerar en premie på 35 procent jämfört med det pris Time Warners aktie handlade på innan rapporter om en förestående fusion kom ut.

Även om båda företagen är på samma sida är det troligt att federala tillsynsmyndigheter kommer att ta en hård titt på den här affären för att upprätthålla tillsynen när makten konsolideras ytterligare i medielandskapet. Den republikanska kandidaten för president Donald Trump har redan sagt att han kommer att blockera den här affären om han väljs eftersom “det är för mycket maktkoncentration i händerna på för få.”

AT&T förvärvade nyligen också DirecTV för 48,5 miljarder dollar och den senaste affären visar att den inte kommer att stanna vid något för att bli en av de mest kraftfulla aktörerna i mediebranschen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AT&T och Time Warner. Källa: nytimes