August Smartlock Review

August Smartlock Review

Med så mycket anslutning i våra hem och mobila enheter, ville jag försöka använda ett smart lås för att öka bekvämligheten med att inte behöva ta itu med fysiska nycklar, överlämnande av nycklar osv. Jag tittade omkring och köpte en August Smartlock, som verkar för att få jobbet gjort, utan att behöva offra saker som jag tyckte var kritiska: 1 / Jag vill kunna falla tillbaka till att använda en fysisk nyckel (dött batteri, fel) 2 / Jag föredrar att använda det befintliga låset för bekvämlighet eftersom jag vet att den redan fungerar och att passformen till dörrkarmen är OK. Så hur blev det?

Övergripande idé och funktioner

Låt oss först gå igenom de övergripande funktionerna i smartlåset i augusti:

    du behöver inte en nyckel, förutsatt att dödbulten är det enda som håller dörren säker. När det gäller ren säkerhet är det förmodligen inte den bästa installationen där ute, men de flesta förlitar sig på en enda bult för att säkra dörren. Det är möjligt att skapa virtuella nycklar och ge åtkomst till vem du vill så länge du vill: en timme, en dag eller permanent. Din barnflicka, granne, familjemedlemmar eller till och med en hel grupp för en fest på en kväll kan få nycklar till din plats, och de kommer alla att automatiskt upphöra ordentligt, så du behöver inte oroa dig för obehörig åtkomst. Du kan se vem som har öppnat och stängt dörren med appen tack vare ett loggsystem. Du kommer inte att meddelas om användning av fysiska nycklar. Tillagt “säkerhet”: Jag vill se till att du förstår vad “säkerhet” betyder här. Ett smart lås gör inte din dörr starkare. Men om du jämför det med en digipad-post eller till och med en nyckelpost, förväntar jag mig att ett smartlock är lite säkrare helt enkelt för att lösenordet är mycket längre. Eftersom du inte behöver skriva eller komma ihåg det påverkar inte lösenordets längd användbarheten. I det här fallet har vi fortfarande en nyckel, så jag förväntar mig att den förblir den svaga punkten och det enklaste sättet att komma in utan att bryta saker och göra mycket buller.

Ingen extra fysisk säkerhet

Låt oss vara tydliga om något: ett smart lås som detta bör tänkas ut som ett sätt att lägga till bekvämlighet, inte “säkerhet”. Låset i sig gör inte din dödskruv mindre svår att plocka eller att bryta än tidigare. Mitt mått för framgång för den här enheten är huruvida det är bekvämare än fysiska nycklar eller om det är lätt att ge människor begränsad åtkomst och slutligen om den kan fjärrstyras – i den ordningen.

Installation (enkelt, med ett kompatibelt lås)

augusti-smartlock-05Jag rekommenderar starkt att titta på listan över kompatibla deadbolts på webbplatsen för augusti. Detta är det enklaste sättet att undvika att slösa bort din tid. Alternativt kan du också se på bilderna för att få en utbildad gissning om huruvida saker kommer att matcha din egen installation.

augusti-smartlock-04Min deadbolt listades, och det tog mig mindre än 10 minuter att installera augusti smartlock på min dörr. Det handlade bara om att skruva loss insidan av dödbulten och ersätta den med en kompatibel bit som kommer från augusti-satsen. Efter det var jag helt enkelt tvungen att montera själva smartlåset och se till att batterierna var ordentligt på plats.

augusti-smartlock-07Därifrån laddade jag ner August Smart Lock-appen på Android Market (finns även för iOS), skapar ett konto, lägger till ett hus och sedan ett lås. Det är då väldigt enkelt att bjuda in fler människor att ge dem tillgång till låset via sina egna smartphones.

Eftersom du använder en befintlig bult fungerar de tidigare tangenterna fortfarande och personer som inte har en smartphone kan fortfarande få en nyckel för att komma åt lokalerna. Om det finns ett fel / fel / avbrott kan du falla tillbaka på den ursprungliga fysiska nyckeln.

Kontrollera

Dörren låst!

Dörren låst!

Dörren låst också!  Oh vänta...

Dörren låst också! Oh vänta…

August Smartlock fungerar bara med Bluetooth. Detta innebär att batteriets livslängd förväntas vara lång (“månader”, förmodligen). Detta betyder dock också att det inte kommer att anslutas direkt till Internet och att vissa ändringar måste göras medan du är i närheten av låset. Lyckligtvis är det möjligt att skapa nycklar över Internet, men det går inte att öppna / stänga dörren till exempel.

Bjud in andra: eftersom smartlåset använder ett system med virtuella nycklar är det möjligt att ge åtkomst till så många människor som du vill utan att behöva skapa dubbla fysiska nycklar. Det är upp till dig att bestämma hur länge de har tillgång till, och det är möjligt att skapa ett exakt och regelbundet tillträdesfönster för återkommande besök, till exempel för barnflickan eller städpersonalen. Du behöver inte be om nycklarna senare, eller oroa dig för att en av dem kommer att förlora nyckeln.

Du behöver inte vara hemma för att lägga till någon. Det är möjligt att göra det från din app var du än har en internetanslutning. Din kontakt måste också vara ansluten till Internet för att ta emot och acceptera inbjudan. Det tar ungefär 1 minut mellan inbjudan skickades och din vän kan öppna låset. Inget ögonblick, men inte dåligt.

Appen kan också meddela dig om människor har öppnat / stängt dörren, även när du är borta. Jag antar att detta bara fungerar om dina vänner har en aktiv internetanslutning så att appen kan vidarebefordra denna information tillbaka till augustiservern. Detta innebär också att augusti kanske vet vem som kommer och går hemma – om du bryr dig om integritet kanske du vill läsa de finstilta. Jag har inte haft tid att läsa eller, eller fråga om detta i detalj.

automatisk stängning: om du vill är det möjligt att ställa in August smartlock så att det stänger låset själv. Tanken är att du kan gå bort från ditt hem och låset låser sig själv. Det är trevligt, men det finns allvarliga försiktighetsåtgärder med den här funktionen:

    Låset vet inte om dörren för närvarande är öppen eller stängd, så det kan försöka låsa vid fel tidpunkt: Jag höll dörren öppen för att diskutera med någon, och låset aktiverades och lämnade bulten ute, vilket gjorde det omöjligt att stänga dörren nu. Jag var tvungen att sätta tillbaka den manuellt till “öppet” läge och stänga dörren. Var uppmärksam på detta om du går ut och tittar på din brevlåda eller trädgård. du kan bli utestängd om du inte har din telefon med dig. En utomhusknappsats skulle vara lösningen på detta. Dörrinriktningen måste vara perfekt, annars stängs dörren inte. Jag nämnde detta tidigare, men många dörrar är inte helt inriktade och om du alls behöver trycka / dra i dörren när du använder bulten är chansen att augusti-låset kommer att misslyckas då och då.

automatiskt öppna: normalt måste du dra ut telefonen, starta appen och vänta på en anslutning innan du trycker på ikonen “öppna” för att öppna dörren. Detta kan ta 10 sekunder till en minut, beroende på din Bluetooth, men det visar sig vara långsammare än att bara använda dina knappar.

I praktiken

Sammantaget fungerar saker OK “för det mesta” (du vill verkligen ha 100%, eller hur?), Men det finns ett antal försiktighetsåtgärder som du behöver veta om innan du gör ett ganska dyrt köp.

Fördelar

Det är väldigt enkelt att installera och du kan komma igång på 5-10 minuter efter installationen. Om din dödbult var inriktad till att börja med bör låset stängas på ett tillförlitligt sätt. Det är lite stort, men August Smartlock är en av de snyggare på en marknad som erbjuder en hel del val. Att välja endast Bluetooth bör förlänga batteriets livslängd, men på bekostnad av fjärrfunktioner. Jag har inte heller använt det tillräckligt länge för att faktiskt garantera batteriets livslängd. Du kan generera nycklar var som helst och låta någon öppna din dörr på 1 minut.

Nackdelar

En något feljusterad dörr, och saken stängs inte.

En något feljusterad dörr, och saken stängs inte.

Hur bra deadbolt är inriktad på din dörrplatta kan orsaka problem. Det är ganska vanligt att hitta en liten felinriktning på en millimeter. Detta kan bero på en felaktig initial installation av dödbulten eller tillägg av dörrisolering efter det. Om du har en nyckel kan du lätt inse att något är fel och skjuta / dra i dörren något för att få saker att fungera. Tvärtom, smartlåset är beroende av en oklanderlig inriktning, och till och med en millimeter (eller mindre!) Kan förhindra att dörren låses ordentligt. När detta händer är det möjligt att låset försöker om och om igen och därmed tappar batteriet snabbare och ännu viktigare lämnar dörren öppen. Jag önskar att det fanns ett ljudlarm för det, men det finns det inte – igen, i namnet på en längre batteritid.
Brist på internetanslutning: det skulle uppträda varit * riktigt * trevligt, för du kan fjärrkontrollera om dörren är öppen eller stängd till exempel (loggsystemet ger en begränsad möjlighet att korsreferera det). Det kan också meddela dig om den har öppnats med en nyckel eller manuellt.
Inte snabbare än fysiska nycklar: ja, du hörde det rätt. Eftersom Bluetooth-anslutningen måste slås på och av för att spara batteritid tar det lite tid att starta och låsa upp en dörr. Systemet för automatisk upplåsning kan lösa detta (öppnas när du närmar dig dörren), men jag tyckte att det inte fungerade tillförlitligt, och när jag kommer till dörren kan det eller kanske inte vara öppet. Vi är vana vid 100% pålitliga nycklar, så det är lite störande att smarta lås inte är 100% pålitliga. Ingen anmälan om någon öppnar dörren med en nyckel.

Slutligen märkte jag att det fungerar bättre / snabbare på min iPhone 6+ än min XPERIA Z3, så kanske iOS får en mer polerad upplevelse här. Det kan vara telefonspecifikt, men jag har inte haft tid att prova det på fler Android-telefoner just nu.

Slutsats (blandade resultat)

August smartlock får några poäng för enkel användning och design, men det har också vissa försiktighetsåtgärder, enligt mina egna framgångsmetoder: Är det snabbare än fysiska nycklar? Inte riktigt, och verkligen inte varje gång. Är det lika pålitligt som fysiska nycklar? Definitivt inte.

Gör det lättare att ge tillgång till vänner? Absolut. Detta är det som man lovar om smarta lås som alltid är sant på grund av frånvaron av fysiska nycklar. Kan den fjärrstyras? Inte riktigt: det är inte möjligt att låsa / låsa upp från en fjärrplats, men du kan skapa en nyckel för att någon annan ska kunna använda dörren.

Jag måste tillägga att detta smartlock också kan vara ett trevligt verktyg att använda för ett inomhusrum, som ett hemmakontor, Airbnb-hyresrum. Efter att ha installerat och använt det är jag dock inte lika upphetsad att använda det som lås för huvudentrén, dels för att det är långsamt, dels för att jag inte kan fjärrkontrollera det eller verifiera att dörren verkligen är stängd.

Jag hoppas att denna recension har gett dig en bra överblick över hur det är att använda ett August Smart-lås och visat fördelarna och nackdelarna på ett tydligt och praktiskt sätt. Om du har ytterligare frågor, vänligen lämna en kommentar nedan.

Vanliga frågor (gärna ställa fler frågor)

Om någon stjäl min telefon har de nu min virtuella nyckel: Först kan du använda en väns smartphone för att logga in i augusti-appen och radera din nyckel. Du kan också (bör) använda ett lösenord för att låsa din telefon. Om du inte gjorde det kan du fortfarande försöka fjärrstöra din telefon med hjälp av Android- eller Apples webbverktyg. Kort sagt, detta är faktiskt bättre än att förlora en fysisk nyckel.

Mitt telefonbatteri är urladdat! är jag utestängd? Det händer … använd bara din nyckel för att komma in. Jag rekommenderar att du alltid tar med dig dina nycklar, eller har en någonstans till hands (vänner, familj osv …).

Augusti Smartlock-batteriet är slut! Vad gör jag? Samma som ovan.

Kommer automatisk upplåsning att öppnas så snart jag kommer nära dörren? Det borde inte, och det hände mig aldrig. Så länge du är inne kommer låset att veta det och det öppnas inte.

Filed in Home. Läs mer om IoT (Internet of Things) och Smart Lock.