Automatisk länkförkortning återinförs på Twitter

Twitter

Twitter

Folk som är trötta på att behöva starta en automatisk länkförkortare varje gång de publicerar på en länk på Twitter, kommer att vara glada att veta att Twitter har återintroducerat sin länkförkortningsfunktion i tjänsten. Funktionen var tillbaka på den gamla Twitter men konstigt nog kom den inte till den nya Twitter (den senaste designförnyelsen vi nu har). Men i ett blogginlägg var Twitter glada att meddela att funktionen är tillbaka igen.

När en användare klistrar in en länk i skrivrutan och trycker på Tweet-knappen kommer Twitter att förkorta länken till endast 19 tecken. Men om användarna har sina egna favoritförkortare att använda, dvs för statspårning eller bara URL-inställningar, kan de fortfarande använda vad de vill.

Detta drag visar att Twitter införlivar fler och fler funktioner från andra webbplatser och tredjepartslösningar i sina officiella lösningar, vilket uppmuntrar fler människor att bli officiella istället för att använda en alternativ klient för att få tillgång till mikrobloggtjänsten. Gå över till Twitter.com för att prova den nya URL-förkortningstjänsten nu.

Filed in Web. Läs mer om Official och Twitter.