Avast förvärvar AVG för 1,3 miljarder dollar

Android Factory Reset Option Doesn

8-avast-logotypNär det gäller gratis antivirusprogram finns det flera alternativ som du tänker på, till exempel Avast och AVG. Båda företagen kan betraktas som rivaler i antivirusplatsen, men det ser ut som att det inte längre kommer att vara fallet eftersom Avast har meddelat sina planer på att förvärva AVG för hela 1,3 miljarder dollar.

Detta är en kontantavtal som innebär att AVG-investerare får $ 25 per aktie, vilket sägs vara en premie på mer än 30% på de nuvarande handelspriserna på AVG: s aktier. Det verkar också att för närvarande kommer både Avast och AVG att fortsätta att driva sin antivirusprogramvara, i motsats till att kombinera allt i en mega mjukvara, så AVG-användare kan vara säkra på att deras favoritantivirusprogram inte går någonstans.

Enligt ett uttalande från AVG: s VD Gary Kovacs, ”Vi tror att samarbetet med Avast, ett privat företag med betydande resurser, stöder våra tillväxtmål fullt ut och representerar våra aktieägares bästa … Vår nya skala gör det möjligt för oss att påskynda investeringar på växande marknader och fortsätta att fokusera på att tillhandahålla omfattande och enkla att använda lösningar för både konsumenter och företag. ”

Avtalet, om det är framgångsrikt och i avvaktan på lagstadgade kontroller och hinder, kommer att avslutas senare i år mellan september och oktober 2016.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Avast och Avg.