Baidu lanserar sin egen webbläsare

Baidu web browser

Baidu webbläsare

Om det finns en sak som Baidu inte har några problem med att vara, är det Kinas version av Google. Företaget är redan värd för Kinas mest populära sökmotor och det har nu lanserat en egen webbläsare, precis som hur Google har sin egen Chrome-webbläsare. Och precis som Chrome-webbläsaren har Baidus erbjudande en egen appbutik som har en samling på över 30 000 appar som kopplar användare till onlinespel, videor och verktyg.

Medan apparna är fullt utrustade och funktionella är de inte nedladdningsbara appar i traditionell mening, som hur appar fungerar i Chrome, utan de är webbappar som lagras i molnet. Att “ladda ner” en app skulle bara innebära att du lägger till ett bokmärke på användarens hemsida. Webbläsarens sökfält fungerar som standard också som en genväg till Baidu-sökmotorn.

Med 75,9% av sökmotorn i Kina enligt Analysys International, har Baidu en större närvaro än Google, så det är stor chans att dess webbläsare kommer att vara den som tronar Internet Explorer från sin bästa plats i Kina (den används för närvarande av 62,9% av befolkningen) – vilket inte är något litet, eftersom Kina uppskattas innehålla cirka 19% av världens befolkning. Gå hit om du vill kolla in Baidus webbläsare (för närvarande en gratis betaversion).

Filed in Web. Läs mer om Baidu, Browser, Kina och Internet.