Bank of America-uttagsautomater stöder Apple-uttag

Apple Pay lanseras i Sverige, Finland, Danmark, Förenade Arabemiraten

apple_payFörra månaden rapporterade vi att Bank of America skulle lansera stöd för Android Pay där kunder kunde göra uttag från bankomater med sina telefoner. Som det visar sig att stöd har utökats till Apple Pay också. Enligt en bild publicerad på Reddit visar den en Bank of America-bankomat utrustad med en NFC-läsare.

För de som inte känner till är hur det fungerar ganska enkelt och enkelt. Användare trycker på sin telefon vid bankomaten och de kommer att uppmanas att ange sin PIN-kod. När det är klart är processen ganska enkel och skiljer sig inte från att använda ett kort. Den enda skillnaden är att istället för att sätta i ett kort använder du telefonen för att identifiera dig.

Det bör också noteras att detta bara fungerar med Bank of America-kort. Det betyder att om du är hos en annan bank och du försöker använda Apple Pay, verkar det som om du kommer att kunna fortsätta precis före den tidpunkt då maskinen skickar ut kontanterna, där användarna hälsas med ett felmeddelande.

Kanske stöd för andra banker kommer i framtiden, men för tillfället fungerar bara Bank of America-kort. Det verkar också som att inte alla maskiner har uppdaterats med supporten ännu, så var inte förvånad om din lokala Bank of America-kontors bankomat inte accepterar din Apple Pay, men vi räknar med att det inte dröjer länge tills det gör det.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apple Pay.