Bärbar marknad värt över £ 50 miljarder Marknaden har fördubblats i storlek sedan bara 2014

Bärbar marknad värt över £ 50 miljarder Marknaden har fördubblats i storlek sedan bara 2014

Den bärbara marknaden har ökat till ett totalt värde på över 50 miljarder pund, vilket fördubblats sedan 2014, enligt en nyligen släppt rapport från marknadsundersökningsföretaget IDTechEx.

Rapporten heter, iögonfallande, ”Wearable Technology Forecasts 2019-2029”, och gör en poäng för att lyfta fram det breda utbudet av bärbara typer som har gett marknaden upp till denna punkt. Från kontinuerliga glukosövervakningsenheter, hörlurar, hörapparater och förstärkt, virtuell och blandad verklighet. Sammantaget tittar rapporten på 48 olika typer av bärbara enheter.

Viktig läsning: Bästa smartklockor att köpa nu

Naturligtvis erkänner det också smartwatches dominans när det gäller att driva industrin, och Apples roll i synnerhet för att driva intresset för det området. Det är något som IDC också avslutade tidigare i år, som vi rapporterade – det är alltid trevligt att se en viss konsensus.

En annan intressant del av rapporten kommer när den lyfter fram några av de nya aktörerna i branschen, “från nya typer av elektroniska hudplåster, till smarta kläder baserade på elektroniska textilier, till andra nya formfaktorer för enheter från skor, till ringar, till pannband “. Som ni vet har vi granskat och täckt ett allt bredare utbud av produkter, så det är bra att höra att dessa alla hjälper till att sträcka branschen.

Rapporten gör också ett tak för några av de tidiga banbrytarna som hjälpte till att forma marknaden och fick stort konsumentintresse innan de skrämde bort och dör. I en fin bit av serendipity har vi just utforskat en av de tidiga titanerna, Pebble, vilket är väl värt att läsa.

Rapporten medger också vissa utmaningar för branschen. Det pekar ut bredden på “wearables” -etiketten som en uppenbar svaghet för marknaden, som täcker så många produktkategorier som den gör, och den relativt långsamma upptagningen av VR och AR trots stora investeringar. Att detta inte har hindrat marknaden att fördubblas i storlek är ett bevis på den spännande potentialen hos tekniken i fråga.

Du kan hitta hela rapporten via IDTechEx här.