Bästa av MIK 1111 2016 Korean Tech Event

From left to right: Kim Jong Min (Big Picture), Lee Min Gu (The S) and JuYoun Lee (Gaze Lab)

Från vänster till höger: Kim Jong Min (stor bild), Lee Min Gu (The S) och JuYoun Lee (Gaze Lab)

Från vänster till höger: Kim Jong Min (stor bild), Lee Min Gu (The S) och JuYoun Lee (Gaze Lab)

När vi deltog i Korean Tech Event MIK1111 valde Ubergizmo tre företag som arbetar med coola / intressanta produkter. Vår webbplats är en mediepartner för MIK 1111, och vi bidrog i utmärkelsen genom att nominera coola produkter. Vi fokuserade naturligtvis på teknikorienterade företag, och de som vi tittade noga på är våra tre bästa val:

Hela bilden

Big Picture är ett VR-företag som arbetar med att bygga prisvärda VR-paket som inkluderar ett VR-headset, en smartphone och en spelkontroll. Företaget hoppas kunna sälja combo för ~ $ 390. Headsetdesignen är inspirerad av vad som finns på marknaden och har likheter med Samsungs Gear VR. Det fungerar på samma sätt genom att skjuta den medföljande telefonen i headsetet. Därifrån är det möjligt att justera linsernas positioner.

I det här prisklassen måste företaget gå en fin linje för att nå en nivå av VR som gör det intressant för de första användarna, samtidigt som de uppfyller priskraven. Detta är en VR-upplevelse på nybörjarnivå som kan jämföras med Google Cardboard, men headsetet är mycket bekvämare än en kartong, och styrenheten gör upplevelsen mer komplett.

TheVue Camera av The S

thevue-the-s-android-action-camDetta företag arbetar med ett par kameror. Den ena är en hemkamera som snaps tid förflutit. Designen är väldigt enkel och magnetfästet gör det enkelt att fästa överallt. Det kan vara kul för fester och evenemang, men du kan använda det var som helst där det naturligtvis är en intressant tidsfördröjning.

Den mer intressanta produkten är en Android-driven actionkamdel i TheVue-serien som syftar till att hantera GoPros gränssnittssvaghet. Kör på Android 5.x och utrustad med pekskärm, kan kamerans gränssnitt vara en vanlig Android-app. Det öppnar också möjligheten att enkelt länka flera kameror. För närvarande visade företaget en fungerande prototyp, men produktionsenheterna är fortfarande på gång.

Förresten, “The S” kommer från “THree Eyes System” – om du undrar.

Gaze Desk av Gaze Labs

Gaze Labs arbetar på ett smart skrivbord som heter Gaze Desk som kan användas i sittande och stående läge tack vare elmotorer som kan skjuta bordsskivan upp och ner. Men det finns en teknisk vridning: Gaze-bordet har sensorer som upptäcker hur länge du har arbetat i endera positionen och kommer att påminna dig om att byta position för att få ett optimalt alternativ mellan sittande och stående. Projektet har varit offentligt i ~ 5 månader och finansieras fullt ut via Kickstarter, men väldigt få människor har sett det i aktion.

Funktionerna styrs av mobilappen, som fungerar som en fjärrkontroll för att utföra den första inställningen men också spårar dina olika positionsändringar. Appen uppskattar också hur många kalorier som har använts i stående läge. Korea är ett land där många människor arbetar långa timmar på kontoret, men detsamma gäller för många företag i väst också.

Vi pratade med andra koreanska företag, men tyvärr har vi inte tillräckligt med tid att rapportera om dem alla. Om du är nyfiken är de: Nanobiz, PLAYLAND, EDUCLOOUD, Clair och Who’s Good.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Korea och Startups.