Bästa inställningarna för Far Cry 5 – Förbättra din prestanda, högre FPS

best settings for far cry 5

Ubisofts Far Cry 5 är äntligen ute och har redan fått mycket bra recensioner av användare och kritiker. Det är väldigt populärt och kan köras på till och med low-end maskiner.

Den här guiden syftar till att förbättra din FPS genom att ge dig en massa lätt att följa tips som du kan använda för att öka din FPS i spelet. Vi börjar med några allmänna optimeringar och fortsätter sedan med de bästa grafiska inställningarna för Far Cry 5, enligt vår åsikt.

Se först och främst till att du uppfyller de minimikrav som krävs för att spela Far Cry 5.

Minsta systemkrav för Far Cry 5

OS: Windows 7 SP1, 8.1, 10 (endast 64-bitars) CPU: Intel i5-2400 3.1GHz, AMD FX.6300 3.5GHz eller liknandeRAM: 8GBGPU: GeForce GTX 670, AMD R9 270 (2GB) eller liknandeHDD: 30GB tillgängligt plats nödvändigt

Rekommenderade systemkrav för Far Cry 5 (Full HD, 60 fps)

OS: Windows 7 SP1, 8.1, 10 (endast 64-bitars) CPU: Intel i7-4770 3.4GHz, AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz eller liknandeRAM: 8GBGPU: GeForce GTX 970, AMD R9 290X (4GB) eller liknandeHDD: 30GB tillgängligt utrymme krävs

4K-systemkrav Far Cry 5 (30 fps)

OS: Windows 10 (endast 64-bitars) CPU: Intel i7-6700 3.4GHz, AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz eller liknande RAM: 16GBGPU: GeForce GTX 1070, AMD RX Vega 56 (8GB) eller liknandeHDD: 30GB tillgängligt utrymme krävs

4K-systemkrav Far Cry 5 (60fps)

OS: Windows 10 (endast 64-bitars) CPU: Intel i7-6700K 4.0GHz, AMD Ryzen 7 1700X 3.4GHz eller liknandeRAM: 16GBGPU: GeForce GTX 1080 SLI, AMD RX Vega 56 CFX (8GB) eller liknandeHDD: 30GB tillgängligt utrymme nödvändig

PC-inställningar

Först och främst ser vi till att ett par datorinställningar optimeras.

  Om du vill spela Far Cry 5 på din spelbärbar dator, se till att du använder Hög prestanda Stäng av andra program, till exempel Chrome, när den använder sig av mycket resurser.

Vi rekommenderar också CCleaner (gratisversionen bör räcka!)

Optimera oenighet

Låt oss gå vidare till nästa steg och optimera Discord. Eftersom Far Cry 5 erbjuder en co-op-upplevelse är chansen att du använder Discord med din vän. Låt oss optimera det riktigt snabbt för att optimera spelet, tillsammans med alla andra spel!

  Öppna Discord och gå till AnvändarinställningarKlicka på fliken Utseende och se till att Hårdvaruacceleration är avmarkerad.

Optimera Google Chrome

Att ha Google Chrome i bakgrunden kan snabbt dränera en hel del av din dators resurser. Låt oss optimera Google Chrome riktigt snabbt för att säkerställa bästa prestanda!

  Gå till Google Chrome inställningar sidaKlicka på Avancerad längst ner på sidan Bläddra nu till botten igen och se till att kryssrutan bredvid Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt är avmarkerat Slutligen startar du om Google Chrome

Rengöring av dina tillfälliga filer

Låt oss ta bort de tillfälliga filerna eftersom de bara är irriterande att ha på din dator.

  Tryck på Windows-knappen längst ned till vänster och skriv % localappdata% och tryck sedan på Enter. Öppna nu Temp mapp Tryck på CTRL + A. så att alla filer väljs Klicka på Radera på tangentbordet. Om det finns filer som inte kan raderas, hoppa bara över dem, slutligen tömma papperskorgen.

Bästa grafikinställningar för Far Cry 5

Slutligen, låt oss optimera grafikinställningarna i Far Cry 5. Dessa är, enligt vår åsikt, de bästa inställningarna för Far Cry 5.

Vi rekommenderar att du siktar på minst 60 FPS för en bra balans mellan bildkvalitet och lyhördhet. Naturligtvis är en högre FPS perfekt om du äger en bildskärm med hög uppdateringsfrekvens.

Video

  Uppsättning Fönsterläge till helskärmsläge Skärmupplösning till din bildskärms ursprungliga uppdateringsfrekvens Set Uppdateringsfrekvens till högsta möjliga värde Aktivera HDR till På (om tillämpligt).

Kvalitet

Vi upplevde en total ökning med 32% när vi bytte från Ultra till Low grafikinställningar, så det är inte så mycket skillnad mellan inställningarna. Men du kan fortfarande optimera dem för den bästa kombinationen.

  Uppsättning Grafikkvalitet till Normal (low-end PC), High (medium-end PC) och Ultra (high-end PC). Texturfiltrering för högt. Denna inställning har låg påverkan på den totala FPS.Set Skuggor till åtminstone Normal. Den här inställningen har stort inflytande på den totala FPS.Set Geometri och vegetation till High eller Ultra. Den här inställningen har stort inflytande på den totala FPS.Set Miljö till åtminstone Normal. Denna inställning har störst inflytande på den totala FPS.Set Vatten till High eller Ultra. Denna inställning har ett anständigt inflytande på den totala FPS.Set Terräng till Normal. Den här inställningen har låg påverkan på den totala FPS, men det är inte viktigt om du inte spelar i 4K. För 4K-system rekommenderar vi att du ställer in detta på Ultra eller High.Set Volymetrisk dimma till låg. ställa in Anti-Aliasing till SMAA.Set Rörelseoskärpa till Av.

Och det är allt! Du kan trycka på F5 för att snabbt testa dina inställningar i det inbyggda riktmärkesverktyget.