Bästa kommande strategispel 2020 (och bortom)

upcoming strategy games age of empires 4

Om du gillar att komma med nya sätt att överlista dina motståndare är chansen att du ser fram emot att spela bästa kommande strategispel 2020.

Oavsett om det är turbaserad eller realtid, 4X eller stadsbyggare, är detta år fullt av snygga titlar som faller under strategiparaplyet.

I den här listan kommer vi att lyfta fram vår mest efterlängtade strategispel som släpps under 2020 och därefter.

Vi har tagit oss friheten att inkludera alla kända släppdatum tillsammans med gameplay-bilder där det är möjligt.

Se till att kolla igen för uppdateringar om släppdatum, trailers och nya meddelanden.

Relaterat: Bästa Deck-Building Videospel 2020 Bästa Tower Defense-spel 2020 Bästa kommande PC-spel 2020 (och bortom)

Manor Lords

Släppdatum: TBA

Plattform: PC

Förväntat någon gång i år presenterar Manor Lords en intressant blandning av stadsbyggare och RTS-stridsuppsättning under Medieval Times. Spelet ser dig bygga din egen stad på en rasterfri karta som ger full frihet att placera och rotera objekt som du tycker passar.

När städer blomstrar och befolkningar växer kommer spelare att kunna utvidga sina horisonter genom att skapa handelsvägar, bygga befästningar och bilda arméer för att försvara sig mot inkräktare. Men framgång kommer inte över natten, eftersom bosättningar kräver ständig underhåll för att säkerställa att det finns tillräckligt med resurser för att hålla byborna glada och friska.

Hinder som hårda väderförhållanden, sjukdomar och hungersnöd är olyckliga verkligheter att tänka på när du går framåt i spelet. Manor Lords utvecklas för närvarande av Slavic Magic, en enmansoperation, så försök att mildra dina förväntningar angående omfattningen och omfattningen av det sista spelet.

Evil Genius 2: World Domination

Släppdatum: TBA

Plattform: PC

Strategihanteringssimilen 2004 Evil Genius får äntligen en ordentlig uppföljare 2020, med Rebellion som hanterar både produktion och publicering. Evil Genius 2: World Domination kommer att se spelare återuppta sin roll som en ond hjärna när de bygger en hemlig bas från grunden medan de rekryterar och hanterar en armé av hantlangare.

En tidig speltrailer lyfter fram de många förbättringarna och nya funktioner som arbetas in i uppföljaren. Dessa inkluderar strömlinjeformade baskonstruktions- och rekryteringssystem för minioner, samt möjligheten att skicka minioner ut på uppdrag när de har fått tillräcklig utbildning.

Onda lagrar kan nu infiltreras av hemliga agenter, vilket kräver att spelare använder en mängd överdrivna försvar för att stoppa dem. Med tanke på att det ursprungliga spelet inte riktigt kunde leverera sin spännande förutsättning är vi angelägna om att se hur Evil Genius 2 slår ut.

Mänskligheten

Släppdatum: TBA

Plattformar: PC, Mac

Humankind kommer från indieutvecklaren Amplitude Studios och är ett 4X-strategispel som ser dig skriva om historien genom att skapa unika civilisationer baserade på 60 historiska perioder som börjar med bronsåldern fram till modern tid.

Spelare kommer att kunna påverka samhällen genom att fatta tuffa moraliska beslut, reagera på historiska händelser och leda vetenskapliga genombrott. Spelet delar några uppenbara likheter med Civilization-serien, men vi kan inte precis skylla det.

Sid Meier-spelen har dominerat den 4x turbaserade strategisubgenren i nästan 30 år, så man kan säga att fans är försenade ett värdigt alternativ. Fortfarande inget ord om ett officiellt släppdatum, men förvänta dig att HumanKind släpps någon gång nästa år.

Age of Empires 4

Släppdatum: 2021

Plattform: PC

Många strategispelare anser att Age of Empires är den bästa långvariga serien runt, med början med att den första posten släpptes 1997. Medan originalet fokuserade på mänsklig historia under hela sten- och järnåldern, har senare delar flyttat fokus till medeltiden. , en trend som verkar fortsätta i nästa spel.

Age of Empires IV kommer att försöka återfå magin i den ursprungliga trilogin och samtidigt erbjuda nya upplevelser skräddarsydda för både veteraner och nykomlingar i serien. I den har spelarna i uppdrag att hantera sin civilisations arbetare och militära enheter och så småningom förvandla sin lilla befolkning till en mäktig nation.

Spelet förväntas innehålla en lång kampanj som kommer att se dig avancera genom tiderna när du samlar resurser, strider mot fiender och låser upp ny teknik. Det är oklart när fans kan förvänta sig att få tag på Age of Empires IV, men när Microsoft stöder det är vi övertygade om att spelet kommer att få den kärlek och polska det förtjänar.

Bosättarna

Släppdatum: TBA

Plattform: PC

Nu när Ubisoft har förvärvat utvecklaren Blue Byte kan fans se fram emot en fullfjädrad omstart av stadsbyggnadsfranchisen The Settlers. För närvarande under utveckling kommer The Settlers att vara den första nya posten på över ett decennium och ryktas att den innehåller massor av funktioner som är utformade för att blåsa nytt liv i serien.

För det första har spelet utökats till att nu omfatta element i realtidsstrategi, nämligen under strider. Med detta sagt kommer huvudfokus fortfarande att vara att hantera din stads befolkning och resurser, så att saker och ting går så smidigt som möjligt.

Dessutom kan spelare förvänta sig nya uppgraderingar och tekniker för att hålla deras township organiserat när det växer över tiden. Med tanke på Ubisofts tidigare roll i The Settlers-serien och deras omfattande historia med Anno-serien är vi nyfiken på att se vad de har i butiken.

Går medeltida

Släppdatum: TBA

Plattform: PC

Going Medieval, som spelades under 1400-talets “Dark Age”, ser dig försöka återuppbygga samhället i en värld där 95% av den globala befolkningen har blivit offer för olycklig pest. I kölvattnet av samhällets aska har naturen återvunnit större delen av landet, vilket ger den perfekta grunden för en ny civilisation.

Det är här du går in och guidar de få kvarvarande överlevande att samlas och etablera ett nytt hem som är säkert från inte bara sjukdom utan också förbjudna, barbarer och religiösa fanatiker. Du kommer att designa, bygga och utöka din egen bosättning, från ödmjuka träkojor till stenslott och underjordiska fästen.

När du går framåt kommer du att kunna låsa upp nya vapen och utrustning med hjälp av forsknings- och utformningssystem för att ge dina kolonister en stridschans. Det finns dock mer att ta hand om ditt folk än att vinna strider, eftersom varje bybor har individuella önskemål och behov som får deras humör att sjunka om de försummas.

Starmancer

Släppdatum: TBA

Plattform: PC, Mac

Utvecklat av Ominux Games och publicerat av Chucklefish, är Starmancer en kommande kolonihanteringssim med strategi- och basbyggnadselement. I det tar du rollen som en mycket resursstark AI som har till uppgift att bygga och hantera en rymdstation som kan upprätthålla människolivet.

Spelet ger dig friheten att antingen spela saker rakt och hålla dina kolonister glada eller spela in i deras rädsla och tvivel genom att sabotera deras uppdrag vid varje tur. Oavsett hur du närmar dig saker måste du så småningom ta itu med konsekvenserna av dina handlingar.

Kolonister kommer ihåg särskilt traumatiska upplevelser och är benägna att sprida rykten och skvaller över hela stationen. Ibland kan det hända att du måste övervinna utmaningar som främmande invasioner, psykologiska sammanbrott och total mytter ombord på stationen.