Battlefield TV-seriens rättigheter förvärvade av Paramount TV

Battlefield 1 Beta för att börja efter Gamescom

slagfält_1_01
Du kanske snart kan njuta av Battlefield utanför konsolen. Electronic Arts har sålt rättigheterna till Battlefield TV till Paramount TV och anonymt innehåll, vilket innebär att de nu lagligen kan skapa en TV-serie baserad på denna populära EA-franchise. De har bara förvärvat rättigheterna hittills vilket innebär att det kan ta en stund innan en Battlefield TV-serie träffar TV-skärmar över hela världen, men det är åtminstone ett steg närmare att hända nu.

Exekutiva producenter av Battlefield TV-serien inkluderar Ashley Zalta från Anonymt innehåll samt Michael Suger som producerade den Oscar-vinnande filmen Spotlight.

Battlefield är en passform för TV med tanke på att den har raked in mer än 60 miljoner spelare över hela världen sedan den första Battlefield-titeln släpptes 2002. EA är redan redo att släppa den senaste iteration av denna franchise – Battlefield 1 – senare i år på hösten.

”EA: s Battlefield har en oerhört dynamisk berättelse, i kombination med en lojal fansbas, som gör det möjligt för oss att föra denna spännande och unika egenskap till den lilla skärmen”, säger Amy Powell, president för Paramount TV.

Paramount TV och anonymt innehåll har nu ett förstahandsprogram för skriptprogrammering för premiumkabel, sändning, kabel och online-distribution. Förhoppningsvis kommer den här Battlefield TV-serien att klippa, Fox bestämde sig för att utveckla Battlefield: Bad Company för TV redan 2012 men serien sändes aldrig.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Battlefield, Battlefield 1, EA och Entertainment. Källa: deadline