Bild-i-bild-läge för Google Maps lanseras snart

Bild-i-bild-läge för Google Maps lanseras snart

En av sakerna med att använda appar som Google Maps är att de är helskärmsappar, vilket innebär att om du skulle minimera den eller avsluta den, skulle du förlora visuell navigering, men om du aktiverade ljudkoder kan du fortfarande få ljudvarningar. Det är här bild-i-bild-läge är till nytta, och den goda nyheten är att Google Maps snart kommer att få den funktionen.

Denna funktion är faktiskt en del av Android 8.0 Oreo som också erbjuder PIP för andra appar, även om det till stor del var upp till utvecklarna att implementera det, vilket Google har gjort för Google Maps. Det lades till i appen för några dagar sedan, men det verkar som om det kan ha varit en mjuk lansering eftersom användare rapporterade problem, men ett nyligen inlägg på Googles produktforum (via Android Police) har föreslagit att en fullständig lansering kan vara på dess väg.

Inlägget från Pixel Community Manager Orrin lyder: ”Ett par av er har nämnt att ni har problem med att komma åt PiP när du använder Google Maps. Kartor PiP-funktionalitet rullar ut under de närmaste veckorna, och alla ska kunna komma åt den snart genom att trycka på hemknappen under navigering. ”

Uppenbarligen kommer detta att kräva att användare äger en Android 8.0 Oreo-telefon, vilket innebär att det för närvarande bara är Pixel-handenheter som kommer att kunna dra nytta av den här funktionen, med andra handenheter som Nexus 6P inställda för att få sin uppdatering nästa vecka.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Android, appar, Google och Google Maps.