Biljettköpande robotar är nu olagliga i New York

New York City skulle kunna göra det olagligt att sälja telefonplaceringsdata

New York

Om du någonsin har provat att köpa biljetter online till en konsert kanske du är medveten om att det ofta kan visa sig vara mycket utmanande. Det beror på att biljetter vanligtvis plockas upp på några sekunder av robotar. Dessa biljetter säljs sedan till en premie av återförsäljare. Detta är inte helt lagligt men New York vidtar nu konkreta åtgärder mot det. Staten New York har förklarat biljettköp av robotar olagliga.

Alla som har försökt köpa biljetter till Hamilton vet hur frustrerande det kan vara att köpa biljetter till de hetaste spelningarna i stan. När du bor i New York tenderar det att finnas en hel del av dessa spelningar så det är en oändlig kamp.

“New York-bor har hanterat den här frustrerande biljettköpsupplevelsen för länge”, säger statsförsamlingsmedlem Marcos Crespie.

Biljettköprobotar var olagliga tidigare men att använda dem förklarades inte vara kriminella, endast en civilrättslig talan kunde väckas, men det har förändrats nu efter en treårig utredning av New Yorks åklagarmyndighet Eric. T. Schneiderman.

Straffrättsliga sanktioner har nu bekräftats för dem som använder biljettköprobotar för att göra vinst genom att sälja biljetter igen. Scalpers kan bötfällas och upprepade gärningsmän kan till och med skickas till fängelse.

Huruvida dessa åtgärder är tillräckliga för att klämma fast på denna praxis återstår att se.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om New York. Källa: engadget