Biltjuvar använder nu bärbara datorer för att stjäla bilar

Biltjuvar använder nu bärbara datorer för att stjäla bilar

Du vet hur du i filmer och TV-program tittar på människor bryta sig in i bilar genom att jimmy öppna lås och heta ledningar för att göra sin tillflyktsort? Kanske kan det ha varit metoder som brukade fungera på dagen, och under processen fanns alltid möjligheten att de kunde fastna i handling.

Spola fram till idag och det är en helt annan historia. En rapport från The Wall Street Journal har avslöjat att biltjuvar i dessa dagar blir mer sofistikerade och att det kan vara lika enkelt att bryta sig in i en bil och stjäla den som att använda en bärbar dator för att fjärrhacka in i bilen, låsa upp den och starta bilens motor.

Vad detta betyder är att tjuvar bara behöver gå fram till bilen och köra iväg och ingen skulle tro något annat eftersom det ser ganska oskyldigt ut. Denna rapport kommer i hälarna på en video som släpptes som visar hur en Jeep Wrangler 2010 stulits från ägarens uppfart. Detta följdes av ett utslag av liknande stölder i Houston-området under de följande veckorna.

Enligt Senior Officer James Woods från Houston Police Department, “Vi vet inte vad han gör exakt med den bärbara datorn, men jag antar att han knackar på bilens dator och gifter sig med den med en nyckel som han redan har med sig så att han kan starta bilen.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hack och Legal.