BioWare hackades – 18 000 konton komprometterade

Bioware logo

Bioware-logotypBioWare, spelutvecklingsföretaget bakom hetsäljande RPG: er som Mass Effect, Neverwinter Nights och Baldur’s Gate har rapporterats som den senaste skadade av hacking av videospelföretag som pågått nyligen. Gemenskapsservrarna som är associerade med forumet för Neverwinter Nights upptäcktes nyligen att de hade nåtts av en obehörig användare.

BioWare gjorde meddelandet nyligen och skickade e-postmeddelanden till konton som kan ha äventyrats, men som en försiktighetsåtgärd rekommenderar de alla användare att ändra sina lösenord ändå. Användarnamn, lösenord, e-postadresser och födelsedatum hotades, lyckligtvis fanns det inga kreditkortsuppgifter att ta. Här är det fullständiga uttalandet från BioWare:

Vi har mailat dem vars konton kan ha äventyrats och antingen inaktiverat sina konton eller återställt sina EA-kontolösenord. Om du inte fick ett e-postmeddelande från oss, eller om ditt lösenord fortfarande fungerar för ditt EA-konto, komprometterades inte ditt användarnamn och lösenord. Ändå är det alltid bra att byta lösenord för att skydda ditt konto.

Det finns ingen information om vem som stod bakom intrånget, eller varför hackaren / hackarna gjorde det, men du kan vara säker på att det inte kommer att bli det sista av sådana attacker. Någon satsning på vilka företag kommer att träffas nästa?

Sparat i Spel> Webb. Läs mer om Bioware, Hacking och webbplats.