Bitcoin Creators identitet har äntligen bekräftats

Självutnämnd Bitcoin Creator vägrar att ge bevis

bitcoin skapareUnder den längsta tiden någonsin visste ingen riktigt vem som skapade bitcoin, den populära kryptovaluta som fler webbplatser och tjänster börjar acceptera som betalning idag. Men det fanns alltid ett namn kopplat till bitcoin och det var “Satoshi Nakamoto”, vilket ledde till att vissa naturligtvis antar att bitcoins skapare är japansk.

Men så är inte längre fallet. Den australiensiska teknikentreprenören Craig Wright har bekräftat till BBC att han verkligen är skaparen av bitcoin och har tillhandahållit tekniska bevis för att stödja hans påstående. Det verkar som om Wright inte är ensam eftersom framstående medlemmar i bitcoin-communityn också har bekräftat Wrights påstående.

Med detta sagt lämnade Wright också sitt anspråk till både The Economist och GQ, även om The Economist var lite skeptisk till hans påståenden. Enligt dem, ”Vår slutsats är att Mr Wright mycket väl kan vara Nakamoto, men att viktiga frågor kvarstår. Det kan faktiskt aldrig vara möjligt att fastställa utöver rimligt tvivel vem som verkligen skapade bitcoin. ”

Vi antar att det är rättvist, men för närvarande ser det ut som att vi äntligen har ett ansikte att associera med valutan. När det gäller varför det är viktigt beror det på att Wright som skapare naturligtvis skulle sitta på en hög med bitcoin och skulle ha makten att påverka priset och svänga över framtida bitcoinprotokoll, så vi antar att någon form av ansvar skulle var snäll.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Bitcoin.