Björk samarbetar med HTC, ger musikvideor till virtuell verklighet

Valve har tre 'fullständiga spel' för VR under utveckling

htc-vive-hardware_17Även om spel kan vara det mest uppenbara man kan göra med ett virtual reality-headset, är verkligheten att det kan användas för alla möjliga saker och saker som vi normalt inte skulle ha trott. Om du nu är ett fan av Björk och hennes musik kan du vara intresserad av att höra att musiken har gått ihop med HTC.

Genom detta partnerskap kommer Björk att föra fyra musikvideor från förra årets Vulnicura-album till HTC Vive och till virtual reality. Innan du blir för upphetsad kommer dessa videor inte att kunna laddas ner ännu. Istället kan de ses via utställningar som hålls i Tokyo, London, Paris och Houston.

Besökare på utställningen kommer att uppleva videorna genom ett gemensamt visningsrum, men senare förväntas klippen göras tillgängliga för nedladdning och även i virtuell verklighet. Nu är Björk inte den första artisten som erbjuder musikvideor i virtuell verklighet, men vi antar att fler musiker kan omfamna tekniken kan bara vara bra.

När alla musikvideor har varit likadana när det gäller hur de levereras under det senaste decenniet, så om detta kommer att uppmuntra fler att börja kolla in musikvideor och upptäcka nya låtar och artister, varför inte?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om HTC, HTC Vive, Music and Virtual Reality (VR).