Blizzard vill hjälpa till att bekämpa trakasserier på Twitch

Blizzard vill hjälpa till att bekämpa trakasserier på Twitch

härdsten tgt styrelseEftersom vi kan skriva och säga vad vi vill online och gömma oss bakom ett skärmnamn är det lätt att säga saker som vi normalt inte skulle säga till någon annan i verkligheten. Detta är dock en kultur som måste förändras och hittills har vi sett företag som Twitter vidta åtgärder för att bekämpa troll online.

Nyligen har Blizzard beslutat att kasta sin hatt i ringen för att hjälpa till att bekämpa trakasserier som spelare kan möta på den populära streamingtjänsten Twitch. På tal med Polygon sa Blizzards president Mike Morhaime att företaget undersökte sätt som de skulle kunna hjälpa till att förhindra att sådant beteende händer igen i framtiden.

Enligt Morhaime, ”För detta ändamål undersöker vi ett pilotprogram som Twitch har på gång för att effektivisera måttlighet och bekämpa förbudsundandragande. Vi uppdaterar också våra policyer för e-sportturneringspartners med ett starkare system för kontroller, saldon och återverkningar för att ge en bättre chattupplevelse kring vårt innehåll. ”

För de okända härrörde detta från DreamHack-evenemanget förra veckan där en Hearthstone-spelare med namnet TerrenceM utsattes för kränkande och rasistiska kommentarer på Twitch medan han tävlade, vilket fick Blizzard att undersöka saken för att förhindra framtida incidenter från att hända om igen.

Kommer de att lyckas? Vi antar att just nu är det enda sättet att försöka fånga förövarna efter att de har gjort det genom att förbjuda eller sparka av dem, men då kan det vara för sent, men vi antar att vi bara måste vänta och se vad Blizzard kan komma på.

Arkiverat i Spel> Allmänt. Läs mer om Blizzard, Social Hit och Twitch.