Bloodborne 2 släppdatum, trailer, nyheter och rykten

Bloodborne 2 Release Date, Trailer, News and Rumors

FromSoftware har varit på gång det senaste decenniet, det är säkert. Det finns lite behov av att påpeka hur revolutionerande Dark Souls-serien var, med tanke på hur grundligt engagerande dessa spel visade sig vara för de som var villiga att ta sig an utmaningen, liksom hur många andra titlar de påverkade genom åren.

Men medan andra studior var upptagen med att replikera Souls-formeln och hade liten eller ingen framgång med att förbättra den, gjorde FromSoftware just det – Blodburen och Sekiro – Shadows Die Twice är båda perfekta exempel på detta, med större fokus på anstöt och rörlighet jämfört med tidigare Souls-titlar, vilket gör dem till ännu mer spännande upplevelser med hög risk / hög belöning.

Nu, 2020, medan många ivrigt väntar på att släppa FromSoftware senaste kommande spel, Elden Ring, många är fortfarande intresserade av nyheter om en potentiell uppföljare till en befintlig, mycket älskad IP.

Så, vad händer med Blodburen?

Påstått Bloodborne 2 Teaser Trailer

Ett tag var många övertygade om att originalet Sekiro teaser – sett nedan – retade en uppföljare till Bloodborne. Tyvärr för alla de blodtörstiga jägarna där ute, från och med E3 2018, avslöjades teasern “Shadows Die Twice” för att vara en teaser för ett helt nytt Souls-liknande spel.

Det är inte svårt att se varför fans var så säkra på att denna teaser på något sätt var relaterad till Bloodborne:

    Den övergripande estetiken liknade den i den ursprungliga Bloodborne-teasern. Teman om död, födelse och återfödelse är centrala för historien om Bloodborne. Orientaliska kulturer fanns redan inom den “Soulsborne” makroversen. Framför allt fanns det Yamamura i The Old Hunters DLC som retade Sekiro på samma sätt som Marvelous Chester retade Blodburen i Artorias of the Abyss DLC för originalet Mörka själar.

Men alla dessa saker åt sidan, det var i slutändan den gåtfulla mekanismen som mycket liknade en ny typ av trickvapen. Med avslöjandet av Sekiro avslöjades emellertid detta som huvudpersonens protetiska arm, även om det i slutändan till slut liknade ett trickvapen i sig.

Släppdatum för Bloodborne 2 – kommer vi någonsin att se det?

Något annat som gav Blodburen fans hoppas var en handfull påskägg som presenterades i FromSoftware’s PSVR-spel, Deracine. Många trodde att dessa var en bekräftelse på att en ”Bloodborne 2 ″ var på gång. Hidetaka Miyazaki skingrade emellertid dessa rykten ganska snabbt och sa att de inte på något sätt visade att en potentiell uppföljare var på väg.

FromSoftware fokuserar för närvarande på Elden Ring, och även om det verkar som att det formar sig till att bli det “mest ambitiösa Fromsoft-spelet hittills”, har inget släppfönster ställts in hittills, spelet känns väldigt långt borta och Blodburen 2 känns längre stilla.

Nu, medan det ännu inte finns någon officiell bekräftelse på någon uppföljare, finns det mycket goda chanser att vi verkligen kommer att se en annan Blodburen spelet någon gång. Varför?

Först och främst, medan ingen uppföljare har bekräftats finns det mycket kärlek till Blodburen, både bland utvecklarna och bland fansen. Miyazaki har också uttalat att beslutet om huruvida en uppföljare kommer att fattas inte var hans, vilket betyder att ödet för denna IP vilar hos dess ägare: Sony.

Nu har den nya konsolgenerationen officiellt startat, eftersom både PlayStation 5 och Xbox Series X har kommit i hyllorna, och med tanke på hur Microsoft förstärker sitt spel den här gången kommer det att vara i Sonys bästa intresse att också kliva på det upp om de vill vinna den här generationens “Console War”.

Det behöver inte sägas att exklusiva saker har varit en av PlayStations främsta styrkor under lång tid, och att hylla en av deras mest hyllade exklusiva IP-adresser skulle inte vara ett mycket lukrativt drag från Sonys sida.

Som sagt är vi optimistiska att vi verkligen kommer att se en annan Blodburen spel någon gång under denna konsolgenerering. Och sedan Miyazaki har uttryckt intresse för att utveckla en annan Blodburen spel, kunde vi mycket väl se en ny del i serien släppa efter Elden Ring – närhelst det kan vara.

Det sista ordet

kommer det att finnas ett blodburet 2

I slutet av dagen är dock allt detta bara spekulation, och vi kan inte vara säkra på att a Blodburen 2 kommer någonsin att se dagens ljus. IP: s popularitet, den stora efterfrågan på en uppföljare bland fansen och regissörens vilja att arbeta med det är en bra indikator på att det kommer att göra, men som nämnts ovan ligger beslutet i slutändan hos Sony.

Något som också är värt att notera är att Demons själar, FromSoftware’s första, originella “Souls” -spel, har nu gjorts om för PlayStation 5. Återigen betyder detta inte nödvändigtvis något för Blodburen, men det säger oss att Sony inte sveper den här gamla, ofta förbises PlayStation 3 exklusiva under mattan.

Detta kan vara bra för ett nytt Blodburen spel eller åtminstone en potentiell remaster av originalet som redan har några rykten kring det, men vi kan bara vänta och se. Om Elden Ring verkligen höjer ribban så högt som hype och rykten tyder på, kommer det att vara väldigt intressant att se hur FromSoftware lyckas utöka Blodburen ytterligare formel.