Bloodhound Land Speed ​​Record försök inträffar nästa år

Bloodhound Land Speed ​​Record försök inträffar nästa år

blodhund-ssc-land-hastighetsrekord
Bloodhound SSC är en supersonisk bil som har utformats för att slå landhastighetsrekordet. Teamet har arbetat med den här bilen ett tag nu för att göra den redo och i form för att slå rekordet. Teamet har meddelat att det har fått ny finansiering för sitt försök, vilket innebär att det kan börja förbereda sig för försöket i Sydafrika men avslöjar också att själva försöket har skjutits till oktober nästa år.

Bloodhound ska slå den 763 mil / timme landhastighetsrekord som sattes av Thrust SSC redan 1997. Tidslinjen för att slå rekordet har gått igen, så de som har väntat på att se det slog rekordet måste nu vänta lite mer.

En långsam testkörning av supersonisk bil har planerats att äga rum i Storbritannien i juni nästa år, testet skulle ursprungligen äga rum i år. Bloodhound SSC kommer att göra det faktiska försöket att slå rekordet i oktober 2017, det var ursprungligen tänkt att göra det i april-maj 2017.

Den supersoniska bilen kommer att piloteras av RAF Wing Commander Andy Green under försöket, han har viss erfarenhet av detta med tanke på att han också pilotade Thrust SSC som satte det nuvarande landhastighetsrekordet för över ett decennium sedan. Ett andra försök kommer att göras till 2018 för att se om Bloodhound SSC kan bryta över 1000 miles per timme.

Arkiverat i allmänhet .. Källa: bloodhoundssc