BMW kommer att återanvända i3 elbatterier som hemlösning

BMW kommer att återanvända i3 elbatterier som hemlösning

bmw-i3-2nd-life-batteri

Elbilar har stora litiumjonbatteripaket som gör det möjligt att hålla tillräckligt med laddning för att driva hela fordonet. Teslas elbilar kan erbjuda en räckvidd på upp till 200 miles på en enda laddning och andra biltillverkare arbetar med modeller med liknande räckvidd. Elbilen BMW i3 erbjuder kanske inte så mycket räckvidd, men det kommer att göra det möjligt för kunderna att få mer pengar för pengarna, eftersom företaget kommer att återanvända gamla BMW i3-batterier som energilösningar för hemmet.

Batterierna i elbilar håller inte för evigt men det betyder inte i det ögonblick de blir ansvariga för bilen måste de gå direkt till återvinningsanläggningen. De kan vara användbara i många andra situationer efter att de har tagits bort från bilen.

På Electric Vehicle Symposium & Exhibition 29 i Montreal, Quebec idag, avslöjade BMW planer på att förvandla gamla batterier från sina i3-elbilar till energilagringslösningar för både bostads- och kommersiell användning.

BMW i3 är inte tillräckligt gammal för att behöva byta batteripaket ännu men den tiden kommer efter flera år, och när den gör det kommer BMW och Beck Automation att erbjuda ägarna en 2: a Life Battery Plan. Batteriet tas bort från bilen och ansluts till en laddningsmodul designad av Beck.

Batteriet kan sedan användas för att lagra solenergi, förutsatt att användarna har solpaneler installerade och kommer att eliminera behovet av att skicka det genom den energiintensiva processen för återvinning. De som inte har solpaneler kan konfigurera Beck-modulen för att ladda batterierna när energipriserna är som lägst.

BMW vill starta en prövning av denna idé i USA nästa år och en bredare lansering av programmet kommer att följa efter det.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Bmw, Bmw I3, elbilar och solenergi. Källa: mashable