BookLamp introducerar "Pandora.com för böcker"

BookLamp introducerar "Pandora.com för böcker"

Musikälskare bör känna till Pandoras musiktjänst, som fungerar genom att rekommendera låtar till lyssnaren baserat på vad användaren har lyssnat på tidigare, och användare kommer att kunna hjälpa till att förfina rekommendationerna genom att ge positiva eller negativa återkopplingar för låtarna. Om du kan rekommendera låtar, varför kan du inte rekommendera böcker också, vilket startbolag, BookLamp, har tänkt sig att göra.

Medan nuvarande bokrekommendationer tenderar att baseras på genren och boktypen, går BookLamp ett steg längre genom att föreslå böcker som liknar ton och natur, till och med går så långt som att föreslå böcker med samma sidlängd. Som ett exempel från deras webbplats, “Gillar du Stephen King’s It, men tyckte att det var för långt? BookLamp låter dig hitta böcker med samma tonnivå, spänning, perspektiv, handling, beskrivning och dialog – samtidigt som du kan specificera detaljer som … halva längden. ”

Vad BookLamp gör är att den delar upp boken i olika sektioner, markerar varje avsnitt baserat på vilken typ av bilder det ger användaren, till exempel ”action”, eller ”tredje person berättelse”, eller “romantik”, etc. Dessa är vad BookLamp betecknar som “bokmärken” som hjälper till att ge ytterligare rekommendationer till användaren. Det låter användare söka efter böcker baserat på densitetsnivå, stimuleringsnivå, åtgärdsnivå, dialognivå och till och med på beskrivningsnivå.

Företaget bildar fortfarande partnerskap med bokförlag, även om de planerar att lansera en fullständig konsumentprodukt i början av augusti. Nu är jag säker på att det fanns tillfällen då vi besökte en viss del av bokhandeln och letade efter en ny bok från samma genre, bara för att bli besvikna. Därför vet jag inte om dig, men jag ser verkligen fram emot “Pandora.com för böcker”. Kolla in videon nedan för mer information.

Tech_Demo_Booklamp från CGHM på Vimeo.

Arkiverat i Allmänt> Webb. Läs mer om böcker, musik och Pandora.