Britflix kan vara BBC: s Netflix-konkurrent

Ex-Top Gear Trio Confirm Name Of New Amazon Motoring Show

bbc-hq

Enligt en ny rapport arbetar BBC med en streamingtjänst som kommer att konkurrera med Netflix och Amazon Prime Video medan det är oklart vad tjänsten kommer att kallas. Det verkar som att “Britflix” har valts som arbetstitel för det här projektet. Rapporten avslöjar att BBC och ITV samarbetar om denna nya streamingtjänst efter beviljande av godkännande av den brittiska regeringen.

Det var först förra veckan som BBC introducerade sin plan för nästa decennium och planen visade att den skulle utveckla “någon form av ytterligare prenumerationstjänster” under de närmaste åren för att dra nytta av den ökande populariteten hos dessa tjänster.

Britflix sägs befinna sig i de mycket tidiga stadierna av produktionen vid denna tidpunkt, och The Telegraph rapporterar att företaget kommer att leverera Britflix-tjänsten med BBC iPlayer, en app som används för direktuppspelning och inhämtning visning.

BBC och dess rival ITV sägs ge innehåll för den här tjänsten och så småningom kommer de också att skapa originalinnehåll bara för Britflix. Det är för tidigt att säga just nu vad ankomsten av den här tjänsten kommer att innebära för shower som Downton Abbey som har licensierats till tjänster som Amazon Prime för streaming utanför Storbritannien.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Bbc, Entertainment och Netflix.