Britney Spears nya album läckt ut online

Sony Musics Twitter-konto sprider falska nyheter om Britney Spears död

Britney Spears
Britney Spears bekräftade nyligen att hon kommer att släppa sitt första nya album på tre år. Naturligtvis har hennes fans väntat länge på att hon ska släppa ett nytt album. Det kommer att släppas officiellt senare i veckan, men när det händer har Britney Spears nya album med titeln Glory läckt ut online och delas nu via fildelningstjänster online.

Det är inte ovanligt att nya album läcker ut före den officiella utgåvan och medan det är fel att hämta upphovsrättsskyddat innehåll olagligt, menar många att sådana läckor sällan har stor inverkan på albumförsäljningen.

Samma argument kan göras för Spears nionde studioalbum och hennes första på tre år. Hennes hängivna fans kommer säkert att lägga ner pengar för att plocka upp hennes senaste arbete, och det är helt normalt att piratkopior av ett album cirkulerar online när det officiellt släppts.

Det handlar verkligen om konsumenten och hur de väljer att konsumera det innehållet. De kan välja att göra rätt och betala för det eller så kan de välja att ladda ner det olagligt, men uppenbarligen kommer ingen att peka dem direkt på en piratkopia.

Britney Spears nya album Glory kommer att släppas den 26 augusti. Hon har redan bekräftat att albumet kommer att släppas som en exklusiv Apple Music.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apple Music and Entertainment. Källa: skylt