Brittisk man kommer att försöka cykla genom Storbritannien i virtuell verklighet

Brittisk man kommer att försöka cykla genom Storbritannien i virtuell verklighet

Googles Street View är ett ganska bra verktyg som hjälper dig att utforska platser du aldrig har varit tidigare. Beviljas att det inte är helt samma som att vara där själv, men det hjälper. Det låter dig också njuta av en främmande och avlägsen plats utan att behöva lämna bekvämligheten i ditt sovrum, vilket är vad en brittisk man med namnet Aaron Puzey försöker göra.

Enligt Puzey är hans mål att försöka cykla genom Storbritannien på en stillastående cykel i virtuell verklighet. Om du undrar hur det är, är det i princip som att vara på en cykel i gymmet förutom att du får en mer intressant utsikt. Det är förmodligen inte helt samma med tanke på att terrängen inte kommer att vara så ojämn, och vädret är mycket mer tillmötesgående, men det är ändå en bedrift.

Han säger, ”Jag vill bli den första personen som cyklar genom Storbritannien i virtuell verklighet. Det gör jag verkligen, verkligen. Jag kan faktiskt vara den första personen som cyklar ett stort avstånd i VR. ” Han kommer att ta på sig Samsung Gear VR-headsetet och förlitar sig också på Googles Street View för att ge honom sina bilder. Det kommer också att finnas en Bluetooth-kadenssensor inblandad, som kommer att avgöra hastigheten han kör.

I sin tur kommer bilderna i Street View att ske och växla beroende på hur snabbt han rör sig, nästan som i verkligheten. Vi tror att det faktiskt inte är en så dålig idé, och för de av er som hatar att träna kan det vara ett bra sätt att göra löpbandet lite mindre tråkigt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Virtual Reality (VR).